David Moyes kimdir

David Moyes kimdir

Futbolculuk kariyeri sırasında, henüz 22 yaşındayken teknik direktörlük sertifikalarını almaya başlayan İskoç, 1980 yılında Celtic'te savunmacı olarak profesyonel kariyerine başlamıştı. Burada İskoç Premier Lig şampiyonluğu elde eden Moyes sonrasında bir dizi kulüpte oynadı.

PREMIER LİG YOLU

34 yaşındayken ilk menajerlik deneyimini üçüncü kademe lig ekiplerinden Preston North End'de yaşayan David Moyes, küme düşme potasından aldığı takımı bir sezon sonra Championship'e çıkartmayı başarmıştı. Dört yıllık tecrübenin ardından Moyes'a Premier Lig yolları gözüktü.

ROONEY'Yİ UNITED'A KAPTIRDI

2002'de Everton'ın başına geçen İskoç teknik adam, çok büyük paralar harcamadan dengeli ve istikrarlı bir takım kurmayı başardı. Everton'daki ikinci sezonunda İngiltere'de Yılın Teknik Adamı Ödülü'nün sahibi olan deneyimli menajer, yıldız oyuncusu Wayne Rooney'yi United'a kaptırdıktan sonra takımı toparlamakta zorlansa da Merseyside'ın Maviler'i 2006'dan bu yana ligi ilk 10'da bitiriyor.

2010 yılında çıkan haberlerde Kırmızı Şeytanlar'ın teknik direktörü Sir Alex Ferguson'un vatandaşını halefi olarak gösterdiği belirtiliyordu.

ARSENE WENGER'İ 11 SENE İLE TAKİP EDİYOR

2003, 2005 ve 2009 olmak üzere üç kez Yılın Teknik Adamı Ödülü'nün sahibi olan Moyes, Alex Ferguson'un emekliliğinin ardından aktif menajerler içinde bir kulüpte en uzun süre aralıksız görev alan ikinci teknik adam oldu. İskoç teknik direktör, 1996 yılından bu yana Arsenal'de görev yapan Arsene Wenger'i 11 sene ile takip ediyor.