Davutoğlu Bahçeli'nin tweet'lerini eleştirdi
ensonhaber.com

davutoğlu

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Veyis Ateş, "Gündem Siyaset Özel" canlı yayınında Davutoğlu'na Bahçeli'nin geçici hükümetle ilgili sözlerini sordu.

Davutoğlu, "Sayın Bahçeli'yle yüz yüze görüştüğümüzde de kendisine ifade ettim. Misafir ettiğinizde veya misafir olarak gittiğinizde gösterdiği nezaket, saygılı tavır ile yazılı metinlerdeki üslup arasında herhangi bir bağ kurabilmek mümkün değil" yanıtını verdi.

Davutoğlu Bahçeli'nin tweetlerini eleştirdi

"TWITTER'I KEŞFETTİKTEN SONRA ÇEKİLMEZ HALE GELDİ"

Bahçeli'nin şahsi ilişkisinde son derece nazik olduğunu aktaran Davutoğlu, "Ama bugün söz konusu twitlerde görüldüğü üzere yazılı metinlerde hele bu Twitter'ı keşfettikten sonra iyice çekilmez hale geldi" dedi.

"YAZILI METİNLERDE HAFİF BİR DİLİ VAR"

Bahçeli'nin yazılı metinlerinde kullandığı dili "ağır" değil "hafif" olarak nitelendiren Davutoğlu şöyle devam etti:

"Sertlik anlamında siz ağır dediniz ama düzey anlamında hafif bir düzey. Yani üfleseniz izi kalmayacak bir üsluptur bu. Ben yakıştıramıyorum gerçekten bir akademisyene ve dediğim gibi yüz yüze görüşmedeki zarafeti ile şu dili ben şöyle düşünüyorum, herhalde bunu başkaları yazıyor. İyi niyetli düşündüğüm zaman böyle. Ama gerçekten Sayın Bahçeli'nin kaleminden çıkıyorsa ikili bir kişilikle karşı karşıyayız demektir. Hangi Bahçeli'nin muhatabımız olduğunu bilmemiz lazım ki biz de ya nezakete nezaketle ya da şu 'hafif' dile hakkettiği şekilde cevap verelim. Buranın Allah aşkına bütün o twitleri okuduğunuz da bana hitaben yazıyor, neresini alacağız."

"ÜLKÜCÜ GENÇLER ŞU ÜSLUPTAN NE ÖĞRENECEKLER"

Bahçeli'nin seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından erken seçim istediğini ve seçim tarihi verdiğini anımsatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Sonra biz gittiğimizde erken seçim için gelirseniz parlamento'ya girer ve 'hayır' deriz dedi. Ben karşımdaki muhatabımın belli bir sistematik içinde düşündüğü varsayımıyla yaklaşırım. Sayın Bahçeli'nin böyle bir fikri silsile içinde bunları yazdığı kanaatinde değilim. Hakaretlere gelince bu yakışmıyor. Yani ülkücü gençler şu üsluptan ne öğrenecekler. Ben muhataplarımı eleştiririm ama ağzımdan hiç hakaret kelimesi çıktığını kimse gördü mü? Bir de gerçeği de yansıtmıyor. Bana bakmış da ben çok yorgun, çok bezgin görünüyormuşum. Allah aşkına ben bugün sabah erken saatlerden beri ayaktayım çalışıyorum. Hiç yorgun görünüyor muyum şu anda? Veya beni herhangi birisi çalışırken yorgun gördü mü? Bir de Sayın Bahçeli'nin yüz ifadesine baksınlar. Hiç dingin veya dinamik gördünüz mü. Sayın Bahçeli TBMM'de 5 saat, ne kadarsa müeddep bir şekilde, saygılı oturur ama yüzünde bir hayat emaresi görmek mümkün mü? O bana bakmış beni yorgun görmüş."

Devlet Bahçeli'den seçim hükümeti açıklaması

Davutoğlu Bahçeli'nin tweet'lerini eleştirdi