Davutoğlu Birleşmiş Milletler mesaisinde

Davutoğlu Birleşmiş Milletler mesaisinde

New York'ta resmi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin 2015 BM Güvenlik Konseyi (BMGK) Geçici Üyeliği için 80 ülkenin temsilcileriyle görüştü.

Bakan Davutoğlu, Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği'nde, Kalkınmakta olan Küçük Pasifik Ada Devletleri (PSIDS) Daimi Temsilcisi büyükelçilerle çalışma toplantısında biraraya geldi. Toplantıya, Tonga, Mikronezya, Nauru, Samoa, Palau, Tuvalu, Fiji, Solomon Adaları ve Papua Yeni Gine Daimi Temsilcileri katıldı.

Bakan Davutoğlu, toplantıda Türkiye'nin aktif dış politikasından bahisle, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi üyesi olması halinde BM'ye ve dünya barışına yapacağı katkıları dile getirdi. Türkiye'nin, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) aracılığıyla yaptığı katkıların, Kalkınmakta olan Küçük Pasifik Ada Devletleri'ne de ulaşması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, bu ülkelerin uzmanlarına Türkiye'de eğitim verilebileceğini, böylece sözkonusu ülkelerle Türkiye arasındaki işbirliğinin arttırılabileceğini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Türkiye'nin 2015 BMGK Geçici Üyeliğine adaylığı konusunda New York'taki temasları sona erdi. Davutoğlu, temasları kapsamında oy kullanacak 80 ülkenin temsilcileriyle görüştü.