Davutoğlu: CHP hayır diyerek IŞİD'in yanında yer alacak

ahmet-davutoğlu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın Meclis'in gündemine gelecek olan tezkere konusuna değindi.

"CHP HAYIR DİYEREK IŞİD'IN YANINDA YER ALACAK"

"IŞİD'in karşısında kim var, bunu göreceğiz" diyen Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Hayır oyu kullanacağız" açıklamasına gönderme yaparak şunları söyledi:

"Yarın CHP ve HDP için yarın Meclis Genel Kurulu'nda sınav günü. HDP tezkereye hayır derse Kobani'deki Kürtleri destekleme imkanı olmaz. CHP hayır derse tarihe IŞİD'in yanında yer alarak geçer."

Davutoğlu ayrıca Kılıçdaroğlu'nun 'hükümetin IŞİD'e destek olduğu' açıklamalarını kabul etmediğini ve üzüldüğünü de ifade etti.

Davutoğlu: CHP hayır diyerek IŞİD'in yanında yer alacak İZLE

AKDOĞAN: TEZKEREYLE İLGİSİ YOK

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise çözüm sürecine yönelik açıklamalarDA bulundu. Geçen hafta HDP heyetiyle yaptığı görüşmeyi hatırlatan Akdoğan, "Devam eden süreçle yapılan açıklamaların birbirine yakınlaşması önemli. Bu yüzden biz bu görüşmeyi önemsiyoruz. Ben geçen hafta da görüştüm HDP heyeti ile bundan sonra da daha fazla diyalog halinde olmamız lazım, birbirimizi daha doğru anlamamız lazım. Çünkü yarın öbür gün, çözüm sürecini dolaylı etkileyebilen bizim dışımızda gelişen başka sorunlar çıkabilir. Her olay olduğunda filmi başa sarmak, 'öldük-bittik' demek, tehdit savurmak vesaire, bunlar doğru değil. Yarın önümüze ne gelebileceğini bilmiyoruz, başka sorunlar da çıkabilir. Önemli olan bunları oturup konuşabilmektir, çözebilmektir" diye konuştu.

Hükümet kurulduktan sonra ilk kurulan kurulun Çözüm Süreci Kurulu olduğunu ifade eden Akdoğan, "Bu yasanın içinin doldurulması zaten aylardır gündemde olan bir konu, Hükümetin de çalıştığı bir konu. Bunun şu anda yaşanan gelişmelerle, tezkere ile falan hiç bir ilişkisi yok. Bu süreç, normal kendi bağlamında devam ediyor" ifadelerini kullandı.

BOZDAĞ: CEMMATİN DEĞİL HAKİMLERİN SEÇİMİ

Adalet Bakanı Bozdağ ise HSYK seçimleri hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hakimlerimizin, savcılarımızın Yargıtayda verdiği karar nasıl meşru bir kararsa, 12 Ekim'de verecekleri karar da öyle meşru bir karardır. Bunun dışındaki görüşler, değerlendirmeler tamamıyla seçime dönük, kara propaganda yapan çevreler tarafından bazıları çarpıtılıyor, bağlamından koparılarak... Mahir Bey'in açıklaması da maalesef bağlamından kopartılmak suretiyle çarpıtılmış bir açıklamadır."

Bakan Bozdağ Fethullah Gülen'in iadesi konusunda ise şu ifadeleri kullandı: "Kırmızı bülten konuları idari tasarruf değildir. Herhangi bir mahkeme kararı olduğunda söz konusu olabilir. Şu anda bize gelen herhangi bir mahkeme kararı yok."

Türkiye'de hakim ve savcıların yaptığı seçime cemaatin müdahale ettiğini ve kendi adaylarını seçtirmek için gayret gösterdiğini dile getiren Bakan, "Bu seçim, cemaatin seçimi değil, hakim ve savcıların kendi seçimi. Türkiye'de cemaat yargısı hiç bir zaman olmaz" dedi.