Davutoğlu: MHP bize destek olmadı kendi çizgisinde yürüdü
AA

ahmet davutoğu

Kanal 7'de Mehmet Acet'in sundugu İskele Sancak programına konuk olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye ve dünya gündemine dair gelişmeleri değerlendirdi.

"MHP KENDİ ÇİZGİSİNDE YÜRÜDÜ"

Davutoğlu, Meclis başkanı seçimi ile ilgili olarak, "MHP kendi adayını çıkardı. MHP bize destek olmuş değil. MHP kendi çizgisinde yürüdü, biz kendi çizgimizde yürüdük. Yani bunu böyle yorumlamak doğru değil. Kendi başarısızlıklarını başka partilerin tutumlarına kimse yüklememeli" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu: MHP bize destek olmadı kendi çizgisinde yürüdü

Davutoğlu, "Şu anda ortada matematiksel olarak olabilecek ya AK Parti-CHP koalisyonu vardır ya AK Parti-MHP koalisyonu. Diğer alternatifleri sağ olsunlar yaptıkları açıklamalarla birer birer tükettiler. Bizim görüşmemize gerek kalmaksızın tükettiler" şeklinde konuştu.

"ÖNCE GÜVEN ORTAMI OLUŞMALI"

Psikolojik ortam hazırlandığı zaman, ilkesel çerçeve oturduğunda bakanlıkların dağılımının problem olmaktan çıkacağını belirten Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ama bakanlık dağılımından başlarsanız ve bir güven hali yoksa, 'Şu bakanlığı şu parti alırsa şunu yapar' diye şüphe duymaya başladığımızda orada çöker koalisyon çalışması. Önce psikolojinin, güven ortamının oluşması, sonra ilkesel çerçevenin oluşması, sonra işleyişle ilgili güç paylaşımının belirlenmesi en doğru yöntem olur" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)