Davutoğlu: Paralele karşı biz milletle omuz omuzayız

Davutoğlu: Paralele karşı biz milletle omuz omuzayız

Başbakan Davutoğlu, Denizli Dokuzkavaklar Mahallesi'nde bulunan Hasan Güngör Spor Salonu'nda il kongresine katıldı.

Kongrede, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Grup Başkan Vekili Naci Bostancı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da hazır bulundu.

EFELERE YÖRÜKLERE SELAM OLSUN

Konuşmasına Denizlililerin tarihteki önemli şahsiyetlerine selam göndererek başlayan Davutoğlu, "Denizli'nin efelerine, zeybeklerine selam olsun. Yörük obalarına selam olsun. Servergazi'nin, Mehmet Gazi'nin, Denizli'nin fatihlerinin torunlarına selam olsun. Selçuklu Beyi Yıldız Bey'in kızı Fatma Hanım'ın torunlarına selam olsun." dedi.

DARBE TEŞEBBÜSÜNE KALKIŞTILAR

Gezi provokasyonlarının AK Parti'yi durduramadığını ifade eden Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti;

"17-25 Aralık kumpaslarıyla bu paralel çeteyle durdurmaya kalktılar. Düşününüz milletin hayır hasenatıyla ve onu istismar ederek yola çıkan bir çete, bu sefer içerdeki işbirlikçileri, dışarıdaki işbirlikçileri, Türkiye'nin seçilmiş milli iradeyle işbaşına gelmiş hükümetine karşı darbe teşebbüsüne kalkıştılar. Millet iradesiyle seçilmiş başbakana dönemin başbakanı diyerek itaat etmeye, dosya hazırlamaya kalktılar. İşte bir yıl geçti, o dönemin başbakanı dedikleri Recep Tayyip Erdoğan bugünün cumhurbaşkanı.

Davutoğlu: Paralele karşı biz milletle omuz omuzayız

PARALELE KARŞI BİZ MİLLETLE OMUZ OMUZAYIZ

Millet 30 Mart ve 30 Ağustos'la bu cevabı verdi. Açık ve net bir şekilde. Bu milletin başına ancak ve ancak bu milletin iradesiyle seçilenler gelebilir. Paralele karşı biz milletle omuz omuzayız. Ama paralel kimlerle omuz omuza biz ona bakalım. 30 Mart seçimlerinden önce bütün şehirlerde mahalle mahalle dolaşarak şu propaganda yaptılar. AK Parti dışında kim güçlüyse ona oy verdiler. Yeter ki AK Parti'ye oy vermeyin. Doğu ve Güneydoğu'da HDP ile omuz omuza geldiler.

Davutoğlu: Paralele karşı biz milletle omuz omuzayız

TEK TEK GELDİKLERİ ZAMAN ZAFERİN TADI OLMAZ

Batıda CHP ile omuz omuza geldiler. Diğer yerlerde de MHP ile Ben de Konya mitinginde Cumhurbaşkanımız başbakan iken sesi kısıldığı için gelemediğinde seçimden bir gün önce şunu demiştim. Tek tek gelmeyin hepiniz birlikte gelin. eğer geri dönersek namerdiz. Tek tek geldikleri zaman zaferin tadı olmaz. Hepsi beraber gelirlerse zafer tadı daha büyük olur. Herhalde bu sese kulak verdiler ki cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı adayı çıkardılar."