Davutoğlu PKK çadırına izin veren Belçika'ya sitem etti
ensonhaber.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, zirve sonrası Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jean –Claude, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ile birlikte düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

PKK ÇADIRINA İZİN VEREN BELÇİKA HÜKÜMETİNE SİTEM ETTİ

Konuşmasına "Bugün çok tarihi bir gün. Türkiye AB arasında bir anlaşmaya vardık" sözlerine başlayan Davutoğlu, zirvenin yapıldığı binanın yanına PKK'nın çadır kurmasına izin veren Belçika hükümetine de sitem etti. Davutoğlu, şunları söyledi:

"Biz görüşlerimizi paylaştık. Bugün şunun farkına vardık. Türkiye ve AB'nin kaderi aynı. 3 Milyon Euro sadece Suriyeliler için kullanılacak. Biz para pazarlığı yapmadık. Bu şekilde algılanmamalı. Bizim için önemli olan konulardan birisi de vize serbestliği. Biz üzerime düşeni yapacağız ve AB'nin de üzerine düşeni yapmasını bekleyeceğiz. 3 koşul Mayıs'a kadar bitecek. Bütün gelişmeler AB'siz bir Türkiye'nin olamayacağını Türkiye'siz için de bir AB olamayacağını gösteriyor.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA AYRIM YAPMAMALIYIZ"

Teröre karşı dayanışma konusu da çok önemli. Terör nereden gelirse gelsin beraber çalışmak zorundayız. Yalnız bir konuda kırgın olduğumu belirtmem gerekiyor. Bu binanın dışında terörizmi destekleyen bayraklar sallanıyor. Terör örgütleri arasında ayrım yapmamalıyız. DAEŞ, PKK aynıdır. Kurbanları aynıdır.

Davutoğlu PKK çadırına izin veren Belçika'ya sitem etti

BİZ HALKIMIZ İÇİN YAS TUTARKEN, AVRUPA'DA...

DAEŞ sembolleriyle bayraklarıyla çıksa Fransızların yasını göz ardı ederek dolaşsa ne hissedersiniz? Biz halkımız için yas tutarken Avrupa'da terör örgütleri eylem yaptı.

Davutoğlu PKK çadırına izin veren Belçika'ya sitem etti VİDEO

GÖÇMENLERE YEM ATAR GİBİ PARA ATIYORLAR

Bazı Avrupalılar göçmenlere yem atar gibi para atıyorlar. Avrupa gerçeğinin öbür yüzünü de eleştireceğiz.Teröre karşı omuz omuza mücadele etmeyi beklemek bizim hakkımızdır."

Davutoğlu PKK çadırına izin veren Belçika'ya sitem etti

Belçika zirve öncesi PKK çadırına izin verdi haberiDavutoğlu PKK çadırına izin veren Belçika'ya sitem etti