Davutoğlu terör mağdurlarına destek verileceğini açıkladı
ensonhaber.com

Davutoğlu terör mağdurlarına destek verileceğini açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Grup Toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Güneydoğu'da çeşitli illerde devam eden çatışmalar ve terör olayları nedeniyle operasyon bölgelerinde zarar gören sivillere destek verileceğini açıklayan Davutoğlu, esnafın vergilerinin ertelendiğini ve öğrencilere hızlandırılmış ders verileceğini ifade etti.

"Sur başta olmak üzere esnaf kardeşlerimizin kayıpları giderilecek. 1 Aralık 2015'ten itibaren 3 aylık vergi ve sigorta beyannamelerini erteledik. Hiçbir çocuğumuz mağdur olmayacak. Onların mağduriyet yaşamaması için bakanlığımız tedbirleri aldı. Haftasonları gerekirse sömestrde yoğunlaştırılmış program için tedbirleri aldı. Öğrenciler 180 iş günü eğitim alacaklar."

ZARARLARI KARŞILAYACAK GÜÇTEYİZ

"Vatandaşlarımızın emniyet ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılayacağız. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümeti oradaki vatandaşlarımızın yanındadır, öyle de olacaktır. Zararları karşılayacak güçteyiz. Biz hiçbir vatandaşımıza uzak değiliz, kimseyi sahipsiz bırakmayız. Terörist saldırı nedeniyle göç eden kardeşlerimizin yanındayız. Her türlü tedbiri değerlendirdik ve karara bağladık. Bayrağımızın dalgalandığı hiçbir yerde insanlarımızı evsiz, okulsuz, yurtsuz bırakmayız.

Davutoğlu terör mağdurlarına destek verileceğini açıkladı İZLE

ESNAFLARA VERGİ ERTELEMESİ

Sur başta olmak üzere esnaf kardeşlerimizin kayıpları giderilecek. 1 Aralık 2015'ten itibaren 3 aylık vergi ve sigorta beyannamelerini erteledik. Bu bölgede yaşayan terör mağduriyeti yaşayan insanlarımızın kaygı duymasını gerektirecek durum söz konusu değildir.

EĞİTİM SÜRECİ YENİDEN BAŞLAYACAK

Terör örgütünün okullara yönelik eylemleri dikkat çekiyor. Barikat kurma, saldırı düzenleme gibi birçok terör eylemi ile karşı karşıya kaldık. Çok sayıda okul kullanılamaz hale getirildi. Bu yıl terör eylemleriyle karşı karşıya kaldık ve bir dizi önlem aldık. O öğrencilerimiz bizim kendi evlatlarımızdır. Onları teröre kaçırmak isteyenlerin karşısında biz varız. Öğretmenlerimizin birçoğu göreve hazır olduklarını belirttiler. Onlara teşekkür ediyorum. Öğretmen ve öğrencilerimizin can güvenliği sağlandıktan sonra eğitim süreci tekrar başlayacak.

HIZLANDIRILMIŞ DERS

Hiçbir çocuğumuz mağdur olmayacak. Onların mağduriyet yaşamaması için bakanlığımız tedbirleri aldı. Haftasonları gerekirse sömestrde yoğunlaştırılmış program için tedbirleri aldı. Öğrenciler 180 iş günü eğitim alacaklar."