Davutoğlu: Türkiye ve Azerbaycan iki başarı hikayesi

ahmet-davutoğlu

Davutoğlu, Azerbaycan Başbakanlık Binası'nda, Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade ile baş başa görüşmenin ardından heyetler arası düzenlenen toplantıda konuştu. Davutoğlu, "Türkiye, Azerbaycan bir karar aldı mı birlikte bunu başarabileceklerini gösterdiler. Çünkü biz birbirimize güveniyoruz. Kardeşin kardeşe omuz verdiğinde yapılmayacak iş yoktur" dedi.

"İNŞALLAH BU KIYAMETE KADAR SÜRECEK"

Türkiye ile Azerbaycan arasında güzel bir gelenek bulunduğunu belirten Davutoğlu, "Görevi alan Cumhurbaşkanı, Başbakan hemen karşılıklı ziyarette bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ziyaret etti, şimdi ben ziyaret ediyorum. İnşallah bu kıyamete kadar böyle sürecek. Çünkü Türkiye ve Azerbaycan kıyamete kadar bir ve müstakil olacak. Hep liderler karşılıklı gelecekler" şeklinde konuştu.

Davutoğlu Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade ile görüştü İZLE

"TÜRKİYE VE AZERBAYCAN, İKİ BAŞARI HİKAYESİ"

Tarihin çok hızlı aktığını ifade eden Davutoğlu, "Etrafımızda çok büyük riskler var, çok büyük istikrarsızlıklar var ama bütün bunlar arasında, Ortadoğu, Kafkaslar'da Türkiye, Azerbaycan iki başarı hikayesidir. O başarı hikayesinin devam etmesi lazım. 10 senede, 12 senede Türkiye büyük gelişme kaydetti" diye konuştu.