Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu seçim beyannamelerini anlatacak
Ajanslar

s

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 2 Mayıs Cumartesi günü yapılacak Genel Kurul, siyasileri de bir araya getirecek. Tartışma programlarında bir araya gelmeyen Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez aynı ortamda partilerinin seçim bildirgelerini iş adamlarına anlatacak.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise cuma günü iş adamlarına hitap edecek. Seçim bildirgesini 3 Mayıs’ta açıklayacak olan MHP’den ise Genel Kurul'a Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde katılım olacak.

CUMHURBAŞKANI DA GELİYOR

TOBB’un cuma ve cumartesi günleri yapılacak olan 71. Genel Kurul'u, bu yıl 7 Haziran Genel Seçimleri'nin öncesine denk geliyor. 81 ilden iş dünyası temsilcilerinin katılacağı Genel Kurul, seçim öncesi iş dünyasının nabzını ölçmesi açısından bir gösterge olarak kabul ediliyor.

Genel Kurul programı yarın, Anıtkabir ziyareti ile başlayacak. Öğleden sonra ise TOBB’da hizmet şeref belgesi ve plaket takdim belgesi töreni yapılacak. Söz konusu törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor. Erdoğan, iş adamlarına hitaben bir konuşma yapacak. Erdoğan’ın konuşması sonrasında ise akşam geleneksel resepsiyon verilecek.

SEÇİM GÜNDEMİ OLMAYACAK

Genel Kurul'un ikinci günü ise sabah saat 9.30 itibarıyla başlayacak. TOBB seçimleriyle ilgili yasaya göre birliğin seçimleri 4 yılda bir yapılıyor, son 'seçimli genel kurul' da geçtiğimiz yıl yapılmıştı. Bu nedenle, Genel Kurul'da TOBB yönetimi için seçim gündemi olmayacak.

4 BİN KATILIMCI

81 ildeki oda ve borsa başkanları, genç ve kadın girişimciler ile yurt dışından Türkçe konuşan girişimcilerin davetli olarak katılacağı Genel Kurul'da toplam katılımcı sayısı 4 bin civarında olacak. Bu çerçevede Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu ve MHP adına katılacak olan Genel Başkan Yardımcısı, arka arkaya 4 bin katılımcıya seslenecek. Davutoğlu da Başbakan olduktan sonra ilk kez TOBB Genel Kurulu'na katılmış olacak.