Davutoğlu'ndan seçim güvenliği tartışmaları için uyarı
ensonhaber.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şırnak dönüşü uçakta aralarında Ensonhaber Medya Grup Başkanı Serkan Kalemciler'in de yer aldığı gazetecilerle konuştu.

Buradaki konuşmasında Paralel Yapı ile muhalefet partilerinin ilişkilerine ve 7 Haziran seçimleri öncesi yapılan algı operasyonlarına dikkat çeken Davutoğlu, şunları söyledi:

-Davutoğlu Ahmet Hoca Şarkısının Kürtçesini çok beğendik. Bir kadın seslendirmiş. (Yiğit Adam’ı (Merxas), Kürt kökenli genç sanatçı Züleyha Kürtçe seslendirdi)

- Evet çok iyi oldu gerçekten. Biz bu şarkının Arapça versiyonunu da yaptırdık. Hatay'da kullandık onu. Çok büyük bir beğeni topladı orada da.

AMAÇLARI ŞAİBE YARATMAK

- Efendim içinde bulunduğumuz günlerde bir seçim güvenliği tartışması başlatmak isteyen çevreler var. Seçim güvenliği ile ilgili vatandaşlarınıza neler söylemek istersiniz?

- Türkiye'de seçimler 1950'lerden beri büyük bir güvenlik içinde gerçekleştirilmektedir. Her sandığın başında parti temsilcilerinden oluşan müşahitler bulunmaktadır. Kaldı ki seçimi biz de yapmıyoruz. Seçimi YSK yönetiyor. Biz yönetmiyoruz ki. Bizim amacımız millete gerçekleri, yaptığımız hizmetleri anlatıp, hatırlatıp 8 Haziran sabahı büyük bir yeni zaferle daha uyanmaktır. Amaçları bu tarz haberlerle şaibe yaratmaya çalışmaktır. Ancak bunlar beyhude girişimlerdir.

ÖNLEMLER ALINDI, SEÇİME HAZIRIZ

Bu konuda farklı girişimleri de var bu tartışmayı gündeme getirmek isteyenlerin. Sandık başlarına özellikle internet ortamında, sosyal medyayı da kullanarak birtakım hareketler yapmak istiyorlar. Mesela web siteleri filan açmışlar bilginiz var mı?

- Bu tür çabalar daha önceki seçimlerde de oldu. Bu seçimler için de çok fazla istihbarat almaktayız. Tüm önlemlerimizi alıyoruz. Ayrıca bu seçimler kapalı bir ortamda gerçekleştirilmiyor ki. AGİK temsilcisi tüm seçimleri baştan sona takip ediyor. Günümüz dünyası şeffaf bir dünya. Dolayısıyla bunların hiçbirinin gerçeklikle alakası bulunmamaktadır. Bu pek ikna edici bir durum ortaya çıkarmaz.

Algı operasyonları konusunda müthiş organize olmuş bir Paralel Yapı var karşınızda. Seçimlerde artık son düzlükteyiz. Bu algı operasyonlarıyla ilgili seçim öncesi önlemleriniz?

- Bizim farkımız şu: Biz iktidardayız ve meşru bir zeminde çalışıyoruz. Dolayısıyla biz hep gerçeklikler üzerinden hareket etmek durumundayız. Algı operasyonları ile sürekli karşı karşıyayız. Ancak bunlarla aynı zeminde mücadele etmemiz mümkün değil. İşte gezi olayları malum. Bir çok algı operasyonunun altında kaldık ülke olarak. Ancak bunlar tutmadı. Tutmayacak da. Bunlar kısa dönemli ve sonuçsuz hadiselerdir. Ancak istihbari noktada bu tarz algı operasyonu girişimlerini yakından takip ediyoruz. Memleketimiz yeni bir seçim sürecini, gene bir büyük güven içerisinde tamamlayacaktır.

MUHALEFETE ALTIGEN BENZETMESİ

Zaman zaman yaptığınız bir altıgen benzetmesi var. Partiler ve onlarla bağlantılı olan paralel yapılar.

- Bakın Hdp'nin paraleli PKK-Kandil. MHP, CHP ve HDP hepsine nüfuz eden bir paralel yapı hadisesi var. CHP ve HDP ile irtibatlı yine bir paralel yapı DHKP-C var. Bunların önüne konmuş uluslararası bir hedef var. Bölgede yükselen değer olan Türkiye'yi zaafa uğratmak. Bakın tırnak içinde söylüyorum ki Ak Parti bölgesinde bir "kötü örnektir". Ne demek kötü örnek? Ak Parti, tüm ortadoğu için bir demokrasi beşiği durumundadır. Ak Parti olmasa kimse ortadoğuda demokrasi arayışına girmezdi. Ak Parti'nin bizim için iyi, onlar için kötü örnekliği ortadoğudaki halklara bir umut veriyor. Mursi neden iktidardan edildi bu bile düşünülmezdi. Dolayısıyla Ak Parti'nin başarı hikayesinin zayıflatılması hem Türkiye'nin zayıflatılması hem de uluslararası ölçekte yeni oyunların devreye sokulmasının kolaylaşması demektir. Aslında bunların tek hedefi bizim çok yukarılara çıkardığımız ölçeği aşağıya çekmektir. Türkiye'yi yükselen bir değer olmaktan alıp, sıkıntı içinde, kendiyle çatışan, ekonomik krizlerle uğraşan bir ülke haline sokmaktır. Bir de uluslararası arenada Türkiye artık konuşan, yol belirleyen, söylediklerinden geri adım atmayan bir ülke profilindedir. Tüm bunlar onları çok rahatsız ediyor. Aslına bakarsanız bu işler "ONE MINUTE" hadisesiyle başladı. Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan saldırılar, iktidarımıza yapılan saldırılar malum...

7 HAZİRAN SONRASI İLK İCRAATLAR...

İktidar olursanız ilk 100 gün eylem planınız var mı?

-Malumunuz biz halen iktidar olan bir partiyiz. Bizim çalışmalarımız şu anda da devam etmekte. Seçimlerden sonra da hiçbir farklılık olmadan hizmetlerimize, kararlı adımlarımıza devam edeceğiz. Ama elbette yeni bir seçim zaferinden sonra çok daha büyük bir coşkuyla memleketimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Yeni dönemde anayasa, yargı reformu ile ilgili adımlar öncelikli adımlarımız olacaktır.

Dün Çanakkale bugün Hakkari-Şırnak'taydınız. Türkiye'nin batısı ve doğusundaydınız. Yorgunluğunuzu merak ediyoruz. Bir de gözlemleriniz.

-Biz şunun farkındayız. Bu seçim kritik bir seçim. Tüm yığınaklarını buraya yaptılar. Ne kadar imkanları varsa hepsiyle üzerimize geliyorlar. Ancak biz her türlü saldırıya hazırlıklıyız. Bakın biz Türkiye'nin her bölgesinde, her şehrinde miting yapabilen halkıyla kucaklaşan bir partiyiz. Arkadaşlarla ilk başta planlama yaparken aramızdan bazı isimler "acaba 81 il çok olmaz mı? Biraz düşürsek mi bu sayıyı?" gibi çıkışlarda bulundular. Ama bakın hamdolsun bugün 63'ü tamamladık. Geride 18 ilimiz kaldı. İnşallah oraları da tamamlayacağız önümüzdeki süreçte.

İZMİR'E BAŞBAKANLIK OFİSİ

Efendim son olarak İzmir'e açılan Başbakanlık ofisini soralım. Nasıl tepkiler aldınız?

-Çok olumlu. Herkes şaşkın. Çünkü İzmir'le ilgili böyle şeyler hiç olmamış ki. Halk müthiş heyecanlandı. Seçimlerden sonra orayı çok etkin bir şekilde kullanacağız. Türkiye'nin ilk akla gelen 3 büyük şehirinden biri olan İzmir'e gereken tüm önemi geçmişte verdik, şimdi daha fazlasını vereceğiz.

Davutoğlu'ndan seçim güvenliği tartışmaları için uyarı