Davutoğlu'nun Ak Parti İl Başkanları toplantısı konuşması
Ajanslar

davutoglu

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamada PKK, DAEŞ ve DHKP-C'nin aynı anda saldırıya geçtiğini ve bu 3 terör örgütü ile mücadele edildiğini ifade etti.

3 ÖRGÜT AYNI ANDA HAREKETE GEÇTİ

"PKK, DHKP-C, DAEŞ gibi terör örgütleri eş zamanlı saldırılar gerçekleştiriyor. 20 Temmuz'da DAEŞ Suruç'ta saldırdı. Arkasında DHKP-C İstanbul'da, bir gün sonra PKK Ceylanpınar'da polisimizi şehit etti. Türkiye son kale. Suriye'de problem olduğunda, Irak'ta, Balkanlar'da problem olduğunda halklar Türkiye'ye döndü. Bu üç örgüt aynı anda Türkiye'ye karşı harekete geçtiler, harekete geçirildirler. Biz bu 3 terör örgütüyle mücadelemizi sürdürüyoruz.

Davutoğlu'nun Ak Parti İl Başkanları toplantısı konuşması VİDEO

NASIL MÜCADELE EDECEĞİMİZİ BİLİYORUZ

Hem Türkiye'ye, hem AK Parti'ye saldırıyorlar. Biz nasıl mücadele edeceğimizi biliyoruz. Onlar şeytanca faaliyetlerine devam edecekler biz de şeytanları taşlarken yeni anayasa ile yolumuza devam edeceğiz. Huzur ve demokrasi operasyonu kararlı bir şekilde devam edecek. Bu operasyonlar insanlık dışı yapılara karşı yapılıyor."

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"Bize dönüp zalim, otoriter diktatör diyenler, hiç utanmadan, yüzü yakılan Sait'in (Esed bombardımanı sonrası yüzü yanan) yüzündeki anne hasretini görmeden, Kürt annelerimizin çocuklarına yaptıklarını görmeden dönüp o terör örgütüne hiçbir şey söylemeden, terör örgütünün zulmü karşısında kahramanca mücadele eden polisimize askerimize saldıranlara söylemek istiyorum, zulüm görmek istiyorsanız, eğer utanma hissiniz varsa, o annelerin gözlerinin içine bakarak deyin ki sizi koruyan güvenlik güçleri zalim, işte o zaman görüşelim.

Sicilimizi Myanmar'da Arakan'da, Somali'de ellerinden tuttuğumuz çocuklar bilir.

Türkiye bütün mazlumların sığınabileceği son kaledir. Birileri bu son kaleyi yıkmak istiyor.

Siyasete güvenini kaybeden vatandaşlarımız siyasetle Ak Parti üzerinden barıştı.

Mart Ayı bittiğinde vaatlerimizin tamamını yerine getirmiş olacağız.

DOĞUM YAPAN KADIN ASLINDA VATANİ BİR GÖREV YAPIYOR

Doğum yapan kadın aslında vatani bir görev yapıyor. Kadınların doğuma ilişkin izin ve haklarını güçlendireceğiz.

Yeni anayasa talebi ertelenemez bir taleptir. Türkiye mevcut anayasa ile yoluna devam edemez.

Kimse benden 'hayır' oyu verdiğim 1982 anayasasını savunmamı beklemesin.

Türkiye darbe anayasası ile yoluna devam edemez. Türk siyasi partilerine ve sivil toplum örgütlerine destek rica ediyorum.

Ak Parti söz verdi mi gereği neyse yapar, hiçbir sözü geride kalmaz.

Anayasa süreci bir uzlaşma süreci olarak görülmelidir ve diğer partiler bu sürece katkı sağlamalıdır.

DAEŞ, PKK, DHKP-C HAREKETE GEÇİRİLDİ

Bir yandan İslam'ı temsil ettiğini iddia eden DAEŞ, diğer yandan Kürtleri savunduğunu iddia eden ve en çok da Kürt katleden PKK, diğer yandan Alevileri temsil ettiğini öne süren DHKP-C, bir oldular Türkiye'ye karşı harekete geçtiler. Daha doğrusu geçirildiler.

BU üç hain terör örgütü son kalemize saldırıyorlar. Bu mesele artık bir beka meselesiyse bilsinler ki, bu gök kubbe altında milletimizin siyaseti yaşayacaktır, terör örgütleri de tarumar olacaktır. Bunların hepsi birileri tarafından yönetilen piyonlar.

"TOPLUMA YÜK OLAN SİYASETÇİLERİ TOPLUMUN SIRTINDAN İNDİRDİK"

AK Parti kurulduğu günden bu yana bütün seçimlerinde fark atarak lider olan yegane partidir. Bu sizlerin yani AK Parti teşkilatlarının eseridir. Sizler bu millet için hizmet yolunda koşmasaydınız bu başarı yakalanamazdı. Bu ahreketin mimarları sizlersiniz. Bu parti hepimizindir. Bugüne kadar kim bu harekete katkı verdiyse Allah ondan razı olsun. AK Parti topluma yük olan siyasetçileri toplumun sırtından indirdi. AK Parti'de siyaset kurumu yeniden itibar kazandı.

TOLEDO TARTIŞMASI

Biblo şehrimiz Mardin'ini hem muhafaza edeceğiz, hem dünyaya tanıtacağız. Terörle mücadele kapsamında atacağımız adımları, eylem planımızı paylaşacağız. Her türlü desteği vereceğiz. Bu şehirleri yeniden imar edeceğiz. Bir gazetecinin Sur'da yapacağımız kentsel dönüşümle ilgili rant oluşacağı yönündeki sorusu üzerine, Toledo dedim. Birileri Toledo üzerinden Franco tartışmasını başlatıyorlar. Ufukları bunları anlamaya yetmez. Diyarbakır'a doğunun Paris'i diyorlar; Diyarbakır varken Paris'te köy bile yoktu. Ama istismar edecekler ya, birinin aklına Franco geliyor, diğerine özerklik geliyor. Benim oğlum bina okur, döner döner onu okur gibi, aynı şeyi söylüyorlar. Biz onlara Toledo'yu da öğretiz. Franco zihniyetini söyleyenler kendilerine baksınlar. Onlar çukur kazarlar biz zirvelere hitap ederiz. Bu şehirleri kaosa krize sürükleyeceklerini zannedenler gerekli cevabı alacaklar. Devlet üzerine düşeni yapacak, yakılan, yıkılan ayağa kaldırılacak.

CİZRE'DE YARALI TARTIŞMASI

Cizre Devlet Hastanesi'ne 20 roket düştü. Yaralılar, hastalar ölüme götürülmeye çalışılırken, bugün yaralılar için bağıranların o zaman sesleri çıkmıyordu. O kahraman sağlık çalışanları en zor şartlarda hizmetlerini sürdürüyor. Bu roketler hastaneye düşerken tek bir kınama cümlesi kurmadılar. Hiçbir yaralı insanı sağlık hizmetlerinden mahrum etmeyiz.

Cizre'de sözü edilen yaralılarla ilgili olarak takipçisi olduk, gece yarasına kadar takip ettik. Her türlü çalışmayı yürüttük. Bu olayda sözü edilen bölgede görevlilerimize ateş açıyorlar. Cizre'de ambulanslara ateş açılması sonrası mümkün olmadı ulaşmak. Şırnak Valiliği 10 ambulans ve 30 personel gönderdi, bölgeye yaklaştı ama gelen kimse olmadı. Ya ambulanslar gitsin o binadan alsın, ya da bina kim varsa ambulansa gelsinler. Ambulanslara roketlerle saldırı yapıldı. Bir takım iftiralarla Türkiye'yi lekelemeye çalışanlara sesleniyorum; nerede bu yaralılar? Kim olursa olsun yaralı olduğu anda ona ulaşmaya çalışıyoruz.

BELKİ DE HİÇ YARALI YOK

Sabah 07.21 ile 15.30 arasında tüm önlemler alınmasına rağmen yaralıların tahliyesi için hiçbir gerekçe olmamasına rağmen yaralılar çıkmadılar. Belki de orada hiç yaralı yok. Yaralılardan hiçbir ses seda çıkmadı. 10 ambulans, 30 görevli, helikopter ambulans görevlendirildi. Örgütün siyasi uzantısı olan parti Meclis'te bunları dile getiriyor, al işte biz bunların hepsini yaptık. Cenaze ve yaralıların alınması için defalarca teşebbüste bulunduk.

HDP'LİLER MESNETSİZ İDDİALARLA MEDYADALAR

O kardeşlerimin ne kadar vefakar olduğunu biliyoruz. Bu saldırılar karşısında bu ülkenin birliği beraberliği için çaba sarf ettiklerini biliyoruz. HDP'liler mesnetsiz iddialarla medyadalar. Her seferinde AİHM'e başvuruyolar ve hayır cevabını alıyorlar. Bizim için en önemli esas vatandaşlarımızın güvenliği, huzurudur. Terörün diliyle konuşarak, güya kendilerini halkın hizmetinde olduğu iddiasında bulunuyorlar. Hiç kimse terörist faaliyetleri meşru göstermez.

Teröriste karşı kararlı bir mücadele içindeyiz. Biz teröristlerle mücadele edin derken iki talimat verdik. Biri bu ülkeyi teröristlerden temizleyeceksiniz, sivil kayıplarını engelleyeceksiniz ve asker, polis kayıplarını en aza indireceksiniz. Hamd olsun Silopi'de sona geldik."