DEAŞ'tan sonra Musul'da hayat normale dönüyor

2 yıldır DEAŞ işgali altında bulunan Irak'ın Musul kentinde, Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin ortaklaşa düzenlediği kurtarma operasyonu kent merkezinde devam ederken, şehrin DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerinde de hayat yeniden normale dönüyor. Musul'un doğusunda yer alan İntisar mahallesindeki tek berberin sahibi olan Ali Beşar da, DEAŞ'ın bölgeden temizlenmesiyle birlikte işinin başına dönmüş görünüyor.

"HER GÜN BİR ŞEY YASAKLIYORLARDI''

Reuters'ın haberine konu olan Beşar, DEAŞ'ın mahalleden çıkartılmasıyla birlikte işlerinin açıldığını belirtiyor. Beşar, "İlk geldiklerinde, sakal kesmeyi yasakladılar. Daha sonra ustura ve ipliği. Daha sonra da sakal modeli yapmayı. Her gün yeni bir şey yasaklıyorlardı." sözleriyle DEAŞ gölgesinde geçen günleri özetliyor.

DEAŞ'tan sonra Musul'da hayat normale dönüyor

"SAKALSIZ HALLERİ İLE MUTLULAR"

Beşar, DEAŞ'ın erkekler için saç kesim detaylarını içeren el ilanını gösteriyor ve bir adama sakal dizaynı yaptığı için DEAŞ tarafından gözaltına alınmasını anlatıyor.

DEAŞ'tan sonra dükkanının sürekli dolu olduğunu ve insanların sakallarını kestirdiklerini belirten Iraklı berber, bunun DEAŞ militanlarınca halkın arasına karışmak için de yapılabileceğini hatırlatıyor ancak birçok müşterisinin sakalsız halleriyle çok mutlu olduğunu sözlerine ekliyor.