Deco'dan gösterişli jübile

Deco'dan gösterişli jübile

KRALSPOR - DIŞ HABERLER

Portekiz futbolunun 21. yüzyıla damga vuran isimlerinden Deco dün gece jübile yaparak futbol hayatına resmen nokta koydu.

Kariyerine Corinthians'ta başlayan Brezilya asıllı futbolcu en büyük çıkışını iste 1999 yılında geldiği Porto'da gösterdi. 2004 yılına kadar Portekiz ekibinde forma giyen Deco burada UEFA Kupası, Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa zaferleri yaşadı.

Porto 2004 - Barcelona 2006 4-4 (Deco jübile maçı)

GÖRKEMLİ VEDA

Daha sonra Barcelona'ya transfer olan yıldız futbolcu 2004-2008 yılları arasında Katalan ekibi ile de birçok başarı elde etti. Sırasıyla Chelsea ve Fluminense formaları giyen Deco 36 yaşında futbola veda etti.

Veda maçında 2004 Porto takımı ile 2006 Barcelona takımı karşı karşıya gelirken, Deco iki takımda da birer devre forma giydi ve her iki forma ile de bir gol attı.

Messi, Davids, Maniche, Van Bommel, Eto'o gibi bir çok isimde bu özel mücadelede yer aldı.

Porto 2004: Vítor Baía, Pedro Emanuel, Carlos Secretário, Paulo Ferreira, Mário Silva, Sérgio Conceição, Costinha, Maniche, Jankauskas, Derlei, Benni McCarthy, Jorge Costa, Pedro Mendes, Dmitri Alenichev, Nuno Valente, Ricardo Costa, Jorge Andrade, Ricardo Fernandes, Bruno Vale, Rubens Júnior, Bruno Moraes.

Goller: Derlei 3; McCarthy 15; Jankauskas 62; Deco 89.

Barça 2006: Juliano Belletti, Carles Puyol, Edmílson, Sylvinho, Oleguer, Giovanni van Bronckhorst, Mark van Bommel, Samuel Eto'o, Lionel Messi, Santi Ezquerro, Eidur Gudjohnsen, Ludovic Giuly, Albert Jorquera, Gabri, Sonny Anderson, Gerard.

Goller: Eto'o 54, 68; Deco 57, Messi 81