Değiştiremediğiniz renkleri tarzınızla bütünleştirin

Hepinizin evinde değiştirme imkanınızın olmadığı ya da şu an için değiştiremediğiniz renkler vardır. Örneğin asla seçmeyecek olduğunuz fakat buna rağmen değiştiremediğiniz eski moda fayanslara sahip olan bir ev satın almış olabilirsiniz. Renk probleminiz ister halı olsun, ister mobilya, aşağıdaki uzman ipuçları ile evinizi kullanmak zorunda olduğunuz renkler etrafında dekore edebilir ve herkesi şaşırtacak sonuçlar ortaya koyabilirsiniz.

Değiştiremediğiniz renkleri tarzınızla bütünleştirin

SORUNU TESPİT EDİN

Sorun yaşadığınız rengin modası mı geçmiş, yoksa sadece hoşunuza mı gitmiyor? Renk değişimi yapamayacağınızdan kesinlikle emin misiniz? İleride değiştirme şansınız varsa bu renk ile birkaç yıl daha yaşayabilir misiniz? Öncelikli hedefiniz problemi tanımlamaktır, çözüm sonrasında kendiliğinden gelir. Yeni satın alınan evlerde tarihi geçmiş renkler en çok karşılaşılan problemlerin başında gelir..

Değiştiremediğiniz renkleri tarzınızla bütünleştirin

RENK PROBLEMİNİ BELİRLEYİN

Halınıza baktığınızda beğenmediğiniz rengin yeşil olduğunu görebilirsiniz. Fakat ara ve alt tonlar nelerdir? Eğer problemli bir rengin etrafında dekorasyon yapacaksanız en önemli kısım ana renk ile birlikte alt ve üst tonları da belirlemektir. Yeşil ana renge sahip halınız sarı, mavi ya da koyu yeşil alt tonlara sahip olabilir. Renkler arasındaki farkı tespit etmek başlangıç noktanızdır ve diğer dekorasyon ürünlerini bu ara renklere göre seçmeniz gerekir.