Demba Ba-Sosa ikilisi, Almeida ile Fernandes'i unutturdu

Demba Ba-Sosa ikilisi, Almeida ile Fernandes'i unutturdu

Kralspor.com / Detay Haber

Beşiktaş Yönetimi sezon başında Almeida ile Fernandes'i gönderip yerlerine Demba Ba ile Sosa'yı transfer etmişti.

Ligde ilk 10 hafta geride kalırken yeni transferler daha şimdiden Portekizliler'den daha faydalı olacaklarının sinyallerini verdiler.

BA FIRTINA GİBİ BİR GİRİŞ YAPTI

Ligde ve Avrupa'da toplam 15 maça çıkan Senegalli golcü Demba Ba, attığı 12 golle takımının gol yükünü sırtlamayı başardı.

Ligde sakatlığı nedeniyle 2 maç kaçıran Ba, 8 maçta 5 gol atarak takımın en golcü futbolcusu oldu. Senegalli yıldız, Şampiyonlar Ligi eleme maçında 3, UEFA Avrupa Ligi'nde ise şimdiye kadar 4 gol attı.

Demba Ba-Sosa ikilisi, Almeida ile Fernandes'i unutturdu

ALMEİDA İLK SEZONUNDA NE YAPMIŞTI?

2010-2011 sezonunun devre arasında Werder Bremen'den transfer edilen Hugo Almeida, ilk sezonunda çıktığı 18 maç 8 gol atma başarısını göstermişti. Demba Ba, 15 maça çıkmasına rağmen daha şimdiden Portekizli golcüsü geçmeyi başardı.

İkinci sezonunda toplan 34 maç oynayan Almeida, 14 kez fileleri havalandırırken bir sonraki sezonda 22 maçta 10 gol, son sezonunda ise 33 maçta 15 gol atabilmişti.

Henüz 15 maça çıkan Demba Ba, ortaya koyduğu performansla şimdiden Almeida'yı unutturdu bile.

Demba Ba-Sosa ikilisi, Almeida ile Fernandes'i unutturdu

SOSA MI FERNANDES Mİ?

Tıpkı Almeida gibi 2010-2011 sezonunun devre arasında transfer edilen Manuel Fernandes ilk sezonunda vasatı aşamamıştı.

Özellikle Samet Aybaba döneminde siyah-beyazlı forma altındaki en verimli dönemini geçiren Portekizli futbolcu Beşiktaş'ta toplam 112 maça çıkıp 20 gol atma başarısı gösterdi.

Saha içi istikrarsızğının yanı sıra düzensiz gece hayatı nedeniyle iyice gözden düşen Fernandes, taraftarlarla yaşadığı sorunlar nedeniyle geçtiğimiz sezonunda ikinci yarısından itibaren forma şansı bulamamış, sezon sonunda da bonservisini eline alarak Rusya'nın Lokomotif Moskova takımına transfer olmuştu.

ARJANTİNLİ HEM OYNUYOR HEM OYNATIYOR

Sezon başında Fernandes'in yerine takımın pas yüzdesini artıracak bir oyun kurucu arayan siyah-beyazlı yönetim, birçok alternatifin arasından Arjantinli Jose Sosa'yı seçmiş ve yıldız futbolcuyu renklerine bağlamıştı.

Sakatlığı nedeniyle şu ana kadar sadece 9 maçta görev alan Tangocu, kısa sürede ortaya koyduğu futbolla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı.

Asist özelliğiyle dikkat çeken Arjantinli yıldız, ligde oynadığı 6 maçta 2 asist yaptı. Basit ve tek top oynayan yıldız futbolcu, takımın da pas yüzdesini artırarak otoritelerden tam not aldı.

TARAFTARLAR NE DİYOR?

Siyah-beyazlı taraftarlar, sosyal medya üzerinden yaptıkları yorumlarda Demba Ba ile Sosa'nın Almeida-Fernandes ikilisinden çok daha yararlı olduklarını belirttiler.

İşte o yorumlardan bazıları:

Demba Ba-Sosa ikilisi, Almeida ile Fernandes'i unutturdu