Demircan: Galataport kente denizden giriş kapısı olacak

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kamuoyunda Galataport olarak anılan Salıpazarı-Kruvaziyer liman alanını incelemek üzere bölgeyi ziyaret etti.

Demircan: Galataport kente denizden giriş kapısı olacak

"TOPHANE'Yİ AYAĞA KALDIRMA PROJESİDİR"

Demircan Galataport projesinin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Tüm yanlış anlama ve engellemelere rağmen bu proje Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarı ve kararlılığı ile başlamıştır. Bu proje bir tarihi kurtarma ve Tophane’yi ayağa kaldırma projesidir. Bence en önemlisi Osmanlı’dan bu yana terk edilmiş sarayların bulunduğu atıl bir semtin ihya operasyonudur. Galataport yalnızca Tophane, Karaköy ve Beyoğlu’nun değil, tüm tarihi yarımada ve Boğaziçi’ni dünya turizmiyle buluşturma projesi, denizden gelen turistler için ise İstanbul’un giriş kapısıdır” dedi.

“TARİHİ MEKÂNLAR YENİDEN İHYA OLACAK”

Galataport’un İstanbul ve ülkenin tanıtımı için önemine değinen Başkan Demircan, “Hem lokasyonu, hem silueti hem de görseli bizim için çok büyük anlam ifade ediyor. Burada, Nusretiye Camii’yle birlikte Tophane Saati yok olmuştu. Bu eserlerin çevrelerinin açılmış olması buranın değerini son derece artıracak. Öte yandan Osmanlı tarihinden biliyoruz ki bu saatin bulunduğu koca meydan törenlerin yapıldığı bir mekândı. Bu proje ile İstanbul’un tarihi mekânları yeniden ihya olup, geniş bir toplanma mekânı ve tören alanına kavuşmuş olacak” diye konuştu.

Demircan: Galataport kente denizden giriş kapısı olacak

‘DENİZ ÖNÜMÜZE AÇILACAK’

Tophane'deki uzun Karaköy sahilinin insanların giriş ve çıkışına engel olduğuna dikkat çeken başkan, “Karaköy sahili, Topkapı Sarayı ve Ayasofya’yı izlemeye engeldi. Artık orada sokaklar insanların kullanımına açılacak. Yok olmuş tarih, yok olmuş görsel ve ulaşamadığımız deniz bir anda önümüze açılacak” dedi.