Demirkapı Tüneli 2016 yılında bitirilecek

İç Anadolu'yu Akdeniz'e en kısa güzergahtan bağlayacak olan Gembos güzergahlı Yeni Konya-Antalya Karayolu'nda yol yapım ve 5 kilometre uzunluğundaki Demirkapı Tüneli çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Demirkapı Tüneli 2016 yılında bitirilecek

YARIYA YAKIN BÖLÜM TAMAMLANDI

Tünelin, her iki tarafında da durmadan süren çalışmalarda yarıya yakın bölümünün tamamlandığı belirtildi. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, belediye meclis üyeleri, ilçe teşkilat mensupları ve bazı mahalle muhtarları ile birlikte Antalya il sınırlarında yapım çalışmaları devam eden Demirkapı Tüneli inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Demirkapı Tüneli 2016 yılında bitirilecek

YOL DURUMU YERİNDE İNCELENDİ

Belediye Başkanı Murat Özaltun ve beraberindekiler, tüneli gezerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alırken, yol güzergahındaki son durumu da yerinde görme imkanı buldu.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, tüneldeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Beyşehir ilçesinin Konya ve Antalya illerinin tam ortasında olmasından dolayı öncelikli hedeflerinin Konya-Beyşehir karayolundaki duble yol çalışmalarının bitirilmesi olduğunu belirterek, "Hemen arkasından da buna mukabil Beyşehir ve Gembos güzergahlı Yeni Konya Antalya karayolunun açılmasını bekliyoruz" dedi.

Demirkapı Tüneli 2016 yılında bitirilecek

TAMAMLANDIĞINDA TÜRKİYE'NİN EN UZUN 2'İNCİ TÜNELİ OLACAK

Tünel inşaatını yürüten firmanın şantiye şefi Amaç Altındaş ise, Demirkapı Tüneli'nin uzunluk olarak Türkiye'de yapılacak ikinci büyük tünel projesi olduğunu vurgulayarak, "Tünel, eski zamanlarda İpek yoluna geçit olarak tasarlanmış tarihi bir yere yapılıyor. Türkiye'de yapılan büyük karayolları tünellerinden biri, ulaşım ağına katılacak en büyüklerden biri. Şu anda yapılan en büyük tünel Ovit Tüneli Erzurum, İspir arasında, ondan sonra bizim tünelimiz geliyor. Net uzunluğumuz 5 bin metre. Çalışmalarımız gece gündüz çift vardiya olarak devam ediyor. Zemin müsaade ettiğince hızlı ilerlemeye çalışıyoruz, en kötü ihtimalle 2016 sonunda projeyi sonlandırmayı planlıyoruz" dedi.