Demirören: Melo beni tanısa çok sever

Demirören: Melo beni tanısa çok sever

TRT'de yayımlanan "Stadyum" programına katılan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye'nin iki önemli kulübü Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yarın TFF Süper Kupa maçında karşı karşıya geleceğini hatırlatarak, maçın dostluk havasında geçmesini temenni etti.

Demirören, karşılaşmanın, gelirinin, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına bağışlanacağı için ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "İki güzide kulübümüzün kupa maçı. Bu maçın önemi de bence kupadan öte Soma için yapılmasıdır. Ben bu vesileyle iki kulübün yönetimine ve başkanlarına teşekkür ediyorum. Gelirleri almayıp Soma'da hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine bıraktıkları için. Bu maçta hakemler, gözlemciler, temsilciler de para almayacak. Biz, protokoldekiler bile para ödeyerek izleyeceğiz. Basın da ücreti karşılığında tribünde olacak. Önemli olan iki büyük kulübün dostluğuna yakışır bir maç olması. Maçın bu şekilde sonuçlanmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

TFF Başkanı Demirören, Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimleri arasındaki gerginliğin kendisini üzdüğünü dile getirerek, şöyle devam etti:

"Yeni Türkiye'de kardeşlik içinde ve beraber hareket etmemiz lazım. Türk futbolunun marka değerini yükseltmeliyiz. İlk başta yönetim, teknik kadro, futbolcular ve taraftarların da buna sahip çıkması lazım. Karşılıklı beyanat vermek yerine olumlu hareket etmek lazım. 'Ben' değil, 'biz' diye hareket etmek lazım. Bugün büyük kulüplerimiz sponsor bulamıyor. Biraz iğneyi kendimize batırıp, nerede hata yapıyoruz diye düşünmemiz lazım. Kimse tek başına bir yere gelemez hep birlikte bir yerlere geliriz. Bu beraberliği bu sezon yakalayacağımıza inanıyorum."

Yıldırım Demirören, Türkiye'de futbolun marka değerini yükseltmek için uzun vadeli düşünerek hareket edilmesi gerektiğine değinerek, Kulüpler Birliği Vakfı aracılığıyla kulüplerin bilançolarını denetlemelerine destek olacaklarını dile getirdi.

Türkiye'de şu anda birçok güzel stadın yapıldığını anlatan Demirören, "Seyirci olmayınca bu statların bir anlamı olmuyor. Bu statları seyirciyle doldurmak gerekiyor" ifadesini kullandı.

"OLİMPİYAT MİLLİ TAKIM STADI OLACAK"

Demirören, Atatürk Olimpiyat Stadı'nı yenileyerek, milli takım stadı haline getirmek istediklerini dile getirdi.

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ile milli takım taraftarı oluşturma projesini uygulayacaklarına değinen Demirören, şöyle konuştu:

"Atatürk Olimpiyat Stadı'nı değiştirerek milli takım stadı haline getireceğiz. Milli takımın sahası belli olacak. Tamamen milli takım taraftarlarının doldurduğu bir stat haline getireceğiz. Bunun için gerekli çalışmalar yapılacak. Sayın Fatih Terim ile uzun süreli anlaşmamızın amacı her türlü turnuvaya katılan bir takım yaratabilmek. 10 senede bir dünya kupasına, 5 senede bir Avrupa şampiyonasına katılmak güzel de asansör takımı gibi olmak istemiyoruz. Her organizasyona katılan ve ondan sonra da başarıyı yakalayan bir takım oluşturmak istiyoruz."

Demirören, profesyonel hakemlikle ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, hakemlerin aldığı ücretin düzeltilerek belli bir standarta oturtulması gerektiğini ifade etti.

YABANCI SINIRLAMASI

Yıldırım Demirören, Spor Toto Süper Lig'de uygulanan yabancı oyuncu sınırlamasına ilişkin kararı iki yıl önce Kulüpler Birliği Vakfı ile ortak aldıklarını dile getirerek, sistemin nasıl işleyeceğini ayrıntılı olarak açıkladıklarını aktardı.

Bulgaristan'dan sonra FIFA'da yabancı oyuncularla ilgili en çok dosyası bulunan ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Demirören, "Türkiye'nin 300 futbolcu dosyası var. Bugün oynamadan milyon avrolar ödenen oyuncular var. Geçen sezon ilk 11'de başlayan yabancı ortalaması 4,7'dir. Kontenjanı dolduramayan kulüpler var. Açıklamamıza rağmen mevcut kontenjanın üstünde oyuncu alan kulüpler var. Artık Türkiye'de günlük ya da haftalık düşünülerek kararlar alınamayacak. Yıldırım Demirören yönetimi gidebilir ama gelenlerin de uzun vadeli düşünmesi gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni sezonda uygulanacak e-bilet, passolig ve ceza sistemleriyle ilgili de bilgi veren Demirören, "Dört büyükler" olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor arasında deplasman maçlarına seyirci götürmeme yasağına karışmadıklarını belirterek, kulüplerin kendi arasında anlaşması ve il spor güvenlik kurullarının izin vermesi durumunda söz konusu takımların taraftarlarının aralarındaki deplasman maçlarına gidebileceğini söyledi.

TFF merkezini Beylerbeyi'ne taşımak için hazırladıkları projeyi 3 ay içinde uygulamayı planladıkların dile getiren Demirören, vefat eden Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın duruşu ve söylemleriyle örnek bir kişi olduğunu, Türkiye'de bütün takımlar tarafından sevilip, sayıldığını belirterek, Federasyon olarak adına yakışır bir organizasyon yapacaklarını ifade etti.

Demirören: Melo beni tanısa çok sever İZLE

"MELO BENİ TANISA ÇOK SEVER"

Yıldırım Demirören, geçen yıl Türkiye Kupası ödül töreninde elini sıkmayan Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo ile arasında bir sorun olmadığına dğinerek, şunları kaydetti:

"Ben Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıyım, bütün Türkiye'yi temsil ediyorum. Benim elimi sıkıp sıkmamak onun problemi, benim değil. Ben bir şey demedim ki. Benim mesajım yanlış yere gitti, belki de yanlış anlatım. Bugün gelsin, ben yine elini sıkarım. Benim ligimde, güzide bir kulübümün formasını giyen bir oyuncu. Her zaman benim için değeri vardır. Ben, bir büyük olarak her zaman elimi uzatırım. Gelse her zaman oturur, konuşurum. Beni seveceğini de biliyorum."

Birçok önemli isimle Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu üyeliğinden ihraç edilen Yıldırım Demirören, tüzükte gerekli değişiklik yapılarak bu kişilerin haklarının verileceğine inandığını da belirterek, "Bundan hiç şüphem yok. Çünkü biliyorum ki Sayın Fikret Orman kişiliğiyle Beşiktaş camiasını bu hatadan muhakkak döndürecektir" diye konuştu.