Demirtaş: Başbakan PKK taziyesine neden gitmiyor
ensonhaber.com

demirtas

Selahattin Demirtaş Bugün TV'de taziye ziyaretleri konusunda yaptığı açıklamayla dikkat çekti. Daha önce PKK'lı cenazesine gitmeyen milletvekiline soruşturma açacağını söyleyen Demirtaş, Bugün TV'de yaptığı konuşmada kendisinin taziyelere katıldığını belirterek, "Başbakan neden PKK'lının ailesine taziye ziyaretine gitmiyor bunun sorulması lazım" diye konuştu.

"AYRIM YAPMAYIN, TAZİYELERE GİDİN"

HDP teşkilatlarına ''Asker, polis cenazesi bizim cenazemiz, ayrım yapmayın, taziyelerine gidin, cenazelerine gidin. Ailesi bizim vatandaşımız acılarını paylaşın" diye sürekli söylediklerini ve bunu acıların ayrışmaması için yaptıklarını söyleyen Selahattin Demirtaş, kendisine yöneltilen ''Şehit cenazesine niye Selahattin Demirtaş gitmiyor?'' şeklindeki soruya ise "Başbakan PKK'lının taziyesine neden gitmiyor?" diye yanıtladı.

Demirtaş: Başbakan PKK taziyesine neden gitmiyor VİDEO

"BAŞBAKAN PKK'LININ TAZİYESİNE GİTTİ Mİ?"

''Ben gittim, örnekleri var. Başbakan'a sorun ömrü hayatında bir PKK'lının ailesinin bırakın taziyeyi acısını paylaştı mı? Annesinin babasının acısından üzüntü duyuyorum dedi mi? Bir devlet yetkilisi Cumhuriyet tarihinde bunu yapabilmiş mi? Sadece bir PKK'lı demiyorum. Bir isyan liderin acısını paylaş mı? Yok örneği. Bunlar kuzu koyun değil. Bunlar da ana baba evladı'' şeklinde cevap verdi.

Demirtaş: Başbakan PKK taziyesine neden gitmiyor