Demirtaş: Dersim ihanetini unutmayacağız

Seçim bitti ama tartışmaları sürüyor. Hakkâri bağımsız milletvekili Selahattin Demirtaş'ın seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmesi büyük tartışmaya yol açacak nitelik taşıyor. Üstelik Demirtaş'ın sözleri Alevileri çok kızdıracak cinsten.

Demirtaş: Dersim ihanetini unutmayacağız
TUNCELİ'Yİ İHANETLE SUÇLADI

Bilindiği gibi Barış ve Demokrasi Partisi'nin desteklediği milletvekili adaylarından biri de sanatçı Ferhat Tunç'tu. Tunceli'den aday gösterilen Tunç seçilemedi. Bu olayı kendi adına açılan facebook sayfasında yorumlayan Eski BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, kendilerine oy vermeyen Tunceli halkını ihanet etmekle suçladı.Demirtaş: Dersim ihanetini unutmayacağız

KERBELA - DERSİM KIYASLAMASI

Demirtaş, Facebook sayfasında BDP'nin desteklediği milletvekili adaylarına oy veren tüm illerin isimlerini tek tek sayarak Türkçe ve Kürtçe ibarelerle teşekkür ediyor. Dersim'e ise teşekkür değil, öfke gösteriyor Demirtaş. "Dersim İhanetini Unutmayacağız" ifadelerine yer verilen bölümü 430 kişi beğendiğini belirtirken yüzlerce kişi de yorum yapıyor. Ardından Demirtaş, "Kerbela'da 72 kişi öldürüldü Aleviler bunu unutmadı Dersim'de 72 bin kişi öldürüldü Aleviler bunu unuttu" ifadelerine yer veriyor. Ferhat Tunç'un Meclis'e gönderilmemesini ihanet olarak gören Demirtaş, sayfasındaki bu ibareleri sonra kaldırdı.(Türkiye)