Demirtaş PKK cenazesine gitmeyen HDP'lileri tehdit etmişti
ensonhaber.com

HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, PKK'lı teröristlerin cenazelerine katılan HDP'li milletvekillerine dair açıklamasında tehditler savurmuştu.

PKK CENAZESİNE GİTMEYEN HDP'LİLERE TEHDİT

Ruşen Çakır'a konuşan Demirtaş, PKK'lıların HDP'nin seçmeni olduğunu ve PKK'lıların cenazesine gitmeyen HDP'li milletvekilleri hakkında soruşturma açılacağını söylemişti.

DEMİRTAŞ 'ÖRGÜT ADINA SUÇ İŞLEMEK' İLE YARGILANIYOR

Hakkında en fazla dosya bulunan HDP İstanbul Milletvekili ve Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın fezlekelerinde, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "örgüt adına suç işlemek" gibi suçları işlediği yer alıyor.

Demirtaş'ın dosyasında yer alan diğer suçlar şu şekilde:

"Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen aşağılamak, terör örgütü propagandası yapmak, Türk milletini, Cumhuriyeti ve TBMM'yi alenen aşağılamak, Cumhurbaşkanına hakaret, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak, terör örgütü PKK propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, 298 sayılı kanuna muhalefet, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, 2911 sayılı kanuna muhalefet, hakaret, suç işlemeye alenen tahrik, kanunlara uymamaya tahrik, kamu görevlisinin aleyhine iftira, suç işlemeye tahrik ve suç işlemeye azmettirme, devletin birliği ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüs."

Selahattin Demirtaş'tan HDP'li vekillere cenaze tehdidi VİDEO

Demirtaş'ın konuşmasından satır başları;

"PKK'LININ CENAZESİNE KATILDI DİYE LİNÇ EDİLİYOR"

"Bizim bir milletvekilimiz bir PKK'lının cenazesine katıldı diye linç edilebiliyor medyada. Seçmenimiz o bizim. Bize oy veren, güvenen insan. Evladını yitirmiş çatışmada. Bir bakıyorsunuz akşam havuz medyasında 'milletvekili PKK'lı terörist cenazesinde'..

CENAZEYE GİTMEYEN VEKİLE SORUŞTURMA TEHDİDİ

Ben çok açık söyleyeyim; Halkımızın acısına sahip çıkmayan milletvekiliyle ilgili kusura bakmasınlar ben soruşturma açtırırım, parti disiplini gereği. Sen oy almışsın o insandan, hassasiyetine dikkat edeceksin arkadaşım. Cenazesine de gideceksin, taziyesine de. Askerinkine de gidebiliyorsan gideceksin, polisin de acısını paylaşacaksın. "