Deniz Baykal'dan laiklik çıkışı
Ajanslar

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Manavgat'ta partililerle bir araya geldi.

LAİKLİĞİN ÖNEMİ..

Laikliğin önemine de işaret eden ve dünyadaki 1.5 milyar Müslümanın kendine göre İslami bir hayatı olduğunu aktaran Baykal, "Bu nedenle laikliğin değeri de ortaya çıkmaya başladı.

HALKIN BOMBALANMASI MI GEREKİYORDU

Ama bunun anlaşılması için Türkiye'de TBMM'nin bombalanması mı gerekiyordu? Böyle bir kalkışmanın, jetlerin helikopterlerin kendi vatandaşınızı bombalaması mı gerekiyordu?" dedi.

Deniz Baykal'dan laiklik çıkışı

Deniz Baykal'dan laiklik çıkışı VİDEO

1 MART TEZKERESİ

2003 yılında 1 Mart tezkeresi TBMM'de gündeme geldiğinde CHP olarak Ortadoğu'ya müdahale edilmemesi gerektiğini söylediklerini hatırlatan Deniz Baykal, şöyle dedi: "1 Mart'ta CHP'nin anlayışı paylaşılabilmiş, yürütülebilmiş olsaydı bugün ne Irak ne de Suriye parçalanmış olurdu. 1 Mart'ta başlayan süreçte bölgenin bu hale geleceği, cehenneme döneceği en yetkili ağızlara CHP'nin en yetkili insanları tarafından doğrudan söylenmiştir. Yani 'Pandora'nın kutusunu açıyorsunuz, bu bölge cehenneme döner' denilmiştir. 2003'te bunu sadece Türkiye için ya da bölgede yaşayan milletler için, insanlar için değil ABD için de yanlış olacağını en yetkili ABD'lilere söyledik. Ben, 'Türkiye'deki bir siyasetçi olarak söyleyeyim ki bu müdahale elbette Türkiye'nin aleyhinedir, elbette bölgenin aleyhinedir ama kusura bakmayın ABD'nin de aleyhinedir' demiştim. O zaman kimse buna kulak asmıyordu."