Deniz Baykal'ın sağlık durumu
ensonhaber.com

Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

72 SAATLİK KRİTİK DÖNEMİ ATLATTI

Geçtiğimiz Pazartesi günü yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle sabahın erken saatlerinde Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedaviye alınan CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Beyine giden ana damarlarından birinde tıkanıklık olduğu belirlenen ve 4 günde 3 kez ameliyat edilen Baykal, ilk operasyondan sonraki 72 saatlik kritik dönemi atlattı.

TOMOGRAFİYE GİRDİ

Tedavisine uyutularak devam edilen Baykal, bugün saat 08.45'de tomografiye girdi. Tomografi sonuçlarının bir önceki güne göre daha iyi olduğu öğrenilirken, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'in saat 12.45'te doktorlarla değerlendirme toplantısı yaparak tomografi sonuçlarını değerlendireceği ve ardından Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağı ifade edildi.

Deniz Baykal'ın sağlık durumu

Bu arada sabah saatlerinden bu yana hastaneye ziyaretler devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hastaneye gelerek Baykal'ın ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra doktorlarından bilgi aldı.

KÖTÜYE GİDİŞ YOK

Yoğun bakım ünitesinde uyutularak tedavi edilen Deniz Baykal'ın durumunda kötüye gidiş olmaması bir umut ışığı olarak görülüyor.

BAYKAL'A ÖZEL PROF

Öte yandan, Deniz Baykal'ı hastanede ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Uğur Türe, Cumhurbaşkanlığı'na ait özel uçakla İstanbul'dan Ankara'ya götürüldü.

Türe, yoğun bakımda uyutulan 79 yaşındaki Baykal'ı muayene etti.

Deniz Baykal'ın sağlık durumu