TSK'dan 23 Nisan sürprizi İZLE
ensonhaber.com

Kara, hava ve deniz kuvvet komutanlıklarında çekilen üç ayrı bölümden oluşan klipte çocuklar, TSK’nın bünyesinde yer alan araç, gereç ve ekipmanları kullandılar. Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına ait üniformaları giyen çocuklar klipte görevli subaylar gibi yer aldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’nda yaşayan çocukların yer aldığı klip, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Küçük hanımlar, küçük beyler hepiniz geleceğin bir gülü ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz” sözleriyle başladı.

Foça Deniz Üssünde çekilen klipte çocuklar, minik üniformaları ile birlikte birbirlerini selamlayarak, TCG Heybeliada F 511 adlı Deniz Kuvvetleri Komutalığı’na ait gemiye bindiler.

Geminin kaptanını canlandıran bir miniğin “Bismillah halatlar fora” demesi ile gemi harekete geçti. Gemide yer alan her çocuğun tıpkı bir geminin mürettebatında olduğu gibi görevleri vardı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı için çekilen klipte ise minikler Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait olan F16’ların uçuşları için yapılan hazırlıklarda yer aldı. Askeri Havaalanı’nın uçuş pistinde yer alan çocuklar, F16’ların uçuşları için gerekli direktifler verdi. Pistten kuleye kadar birçok önemli noktada yer alan çocuklar Türk pilotlarının uçuşlarını yönetti.

Çocuklar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda çekilen klipte ise vatani görevlerini yapmakta olan kahraman Mehmetçiğe yazdıkları mektupları kışlaya götürüp asker ağabeylerine verdiler.

TSK'dan 23 Nisan sürprizi