Deniz suyu tatilcileri serinletmiyor
AA

Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak hava nedeniyle ısınan deniz suyu da tatilcileri serinletmiyor. Karadeniz'de bazı merkezlerdeki deniz suyu sıcaklıkları, Ege kıyılarındaki değerleri yakaladı.

Deniz suyu tatilcileri serinletmiyor

NEMİN ETKİSİYLE BUNALTICI GÜNLER YAŞANIYOR

Kıyılarda, Akdeniz'de 30 dereceyi gören deniz suyu sıcaklıkları, en düşük değerlerin ölçüldüğü Tekirdağ ve Kumköy'de bile 23 dereceye ulaştı. AA muhabirinin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, son günlerde bazı bölgelerde 40 dereceyi aşan hava sıcaklıkları ve yüzde 90'ın üzerindeki nemin etkisiyle vatandaşlar bunaltıcı günler yaşıyor.

Deniz suyu tatilcileri serinletmiyor

ORTALAMANIN ÜZERİNE ÇIKTI

Tatil için deniz kıyılarına ve sahillere gidip serinlemek isteyenleri, yükselen deniz suyu sıcaklıkları nedeniyle de hayal kırıklığına uğruyor. Karadeniz'de Akçakoca, Sinop, Trabzon ve Hopa'daki deniz suyu sıcaklıklarının, geçmişte gerçekleşen ortalama en yüksek hava sıcaklıklarını geçmesi dikkati çekti.

Deniz suyu tatilcileri serinletmiyor

DENİZ SUYU SICAKLIKLARI ARTTI

Bu bölgenin deniz suyu sıcaklıkları, Ege Bölgesi'ndeki merkezleri yakaladı. Akdeniz Bölgesi'ndeki Hatay'ın İskenderun ilçesi, son iki günde 30 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkez olarak öne çıktı. Antalya, Finike ve Fethiye'de 29 derece ölçülen deniz suyu sıcaklığı, İzmir, Alanya ve Marmaris'te 28 dereceyi buldu.

Deniz suyu tatilcileri serinletmiyor

HAFTASONU DA DEVAM EDECEK

Bu sıcaklıklar, Anamur, Çeşme, Samsun ve Hopa'da 27, Bodrum, Kuşadası, Sinop ve Trabzon'da 26, Zonguldak'ta 25, Ayvalık'ta 24, Tekirdağ ve Kumköy'de 23 derece oldu. Yurtta etkili sıcak hava dalgasının artacağı ve hafta sonunda da süreceği, bunun da yine deniz suyu sıcaklıklarını etkileyeceği tahmin ediliyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)