Deprem anında müzede panik
ensonhaber.com

Meksika'da 7,1 büyüklüğündeki meydana gelen deprem ülkeyi adeta savaş alanına çevirdi. Çok sayıda binanın yıkıldığı bölgede dünyanın en önemli müzelerinden biri olan Meksika Ulusal Antropoloji Müzesi'ndeki panik anları kameraya yansıdı.

MÜZEDE BÜYÜK PANİK

Ziyaretçilerin müzeyi gezdiği sırada dışarda bulunan bir kalabalık içeri girmeye çalışıyordu. Tam o anda 7.1 şiddetindeki deprem meydana geldi. Depremin yaşandığı sırada dışarda kayıtta olan bir turist kamerası panik anlarını görünütledi.

Deprem anında müzede panik

Şiddetli sarsıntı, farklı mimarisi ile dünyanın en gözde müzelerinden biri olan Meksika Ulusal Antropoloji Müzesi'ni adeta yerinden oynattı. Bianın dış cephesi ve çatısından kopan parçalar yere düştü. Binanın altından kamaya çalışan turistlerin üzerlerine parçalar sıçradı.

Deprem anında müzede panik

MÜZE ACİL ÇAĞRIYLA TAHLİYE EDİLDİ

Sarsınrtının geçmesinin hemen ardından binada ahliye işlemleri başladı. Bina dışında toplanan turist kafileleri olası bir yıkım, çökme ihtimallerine karşı müze kampüsünün dışına sıralar halinde çıkartıldı.

Deprem anında müzede panik

Deprem anında müzede bir ölüm olayı yaşanmazken, binadan kopan parçaların isabet etmesi sonucu 4 turist hafif biçimde yaralandı. Binada maddi hasar oluştu.