Ders kitaplarında cinsiyet eşitliği düzenlemesi yapılacak

ç

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin açılış toplantısına katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Avcı, ders programı ve kitaplarda cinsiyet ayrımcılığı bulunan bölümlerin çıkarılması için çalışma yürütüleceğini açıkladı.

Matematik sorusu formüle edilirken bile cinsiyet ayrımcılığı yapılabileceğini veya kaçınabilineceğini dile getiren Avcı, tüm ders kitaplarının cinsiyet ayrımcılığı konusunda elden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

"ÖNÜMÜZDEKİ YIL ETKİSİ GÖRÜLECEK"

Projenin 24 ay süreceğini kaydeden Avcı, kitaplardaki değişimin önümüzdeki yıldan itibaren görülebileceğini ifade etti. Toplantı sonunda müfredata toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ilişkin dersin konulup konulmayacağına ilişkin soruya Avcı, şu yanıtı verdi:

“Ortalama haftada 40 saat ders yapma şansımız var. Bu nedenle her önemli konuyu ayrı bir ders konusu haline getirme imkanımız yok. Bu tip konular ayrı bir ders konusu olduğu zaman biraz formalite icabı yapılır hale de dönüşebiliyor. Onun için biz bu tür konuları, diğer derslerin içerisine yedirerek, diğer müfredatın içinde eriterek verdiğimiz zaman çok daha etkili olacağını düşünüyoruz. 10 ders programı ve 80 ders kitabının gözden geçirilmesini hedefliyoruz.”