Derse girişte ışıklı pano sistemi
İHA

Bayburt Mahmut Kemal Yanbeğ İlkokulu sınıf öğretmeni Nehir Güzel, öğrencilerin teneffüsten derse girişlerin yaşadığı olumsuzlukları ortadan kaldırmak için üniversite öğrencilerinden de destek alarak ışıklı pano sistemi geliştirdi.

AMAÇ KURALLARA UYMA

Nehir Güzel’in okula uyguladığı sistemle, derse girişlerde ilk olarak ışıklı panoda 1 ve 2’nci sınıflar için buton yanıyor ve okula ilk olarak minik öğrenciler giriyor. Bir dakika sonra ise 3 ve 4’üncü sınıflar için devreye giren sistemle çocukların kapıdan girişlerinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilirken, gelecek yaşamlarında da kurallara uyma noktasında temel oluşturulması hedefleniyor.

Derse girişte ışıklı pano sistemi

"OKULA DÜZEN SİSTEMİ OLUYOR"

Sistemle ilgili bilgi veren öğretmen Nehir Güzel, "Yaptığımız projenin çıkış amacı öğrencilerin teneffüs bitiminde okula girerken bir düzen ve disiplin içerisinde küçüklerine saygı göstererek sınıflarına girmelerini sağlıyor. Bu projeyle çocuklarımıza ileriki yaşlarında kurallara uyma ve birbirlerinin haklarına saygı gösterme konusunda temel oluşturacağını da hedefledik. Projenin çalışma prensibi ise teneffüsten sonra otomatik olarak 1 ve 2’nci sınıflar butonu yanıyor. Bir dakika sürüyor. sonrasında ise 3 ve 4’üncü sınıflar butonu yanıyor ve onlarda sınıflarına giriyorlar" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)