Derslerinde başarılı 12 bin çocuk Mersin'de tatil yaptı
AA

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kurulan gençlik kamplarına katılan derslerinde başarılı yaklaşık 12 bin çocuk, bir hafta boyunca Mersin'de tatil yaparak gönüllerince eğlendi.

İhtiyaç sahibi ve derslerinde başarılı olanlardan seçilen öğrenciler, belli dönemlerde evlerinden alınarak otobüslerle Silifke ilçesindeki 4 gençlik kampına getirildi. Çocuklar, burada 7 gün boyunca çeşitli spor faaliyetlerine katılıp denize girdi.

Derslerinde başarılı 12 bin çocuk Mersin'de tatil yaptı

10 KAMP DÖNEMİ HAZIRLANDI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıl içinde 3'ü kız öğrencilere yönelik olmak üzere 10 kamp dönemi düzenlediklerini söyledi.

Her dönemde kamplara bin 200 çocuğun katıldığını belirten Tarakçı, böylece toplam 12 bin çocuğa tatil yaptırdıklarını bildirdi.

Derslerinde başarılı 12 bin çocuk Mersin'de tatil yaptı

Kamplara Türkiye 'nin tüm illerinden çocukların geldiğini anlatan Tarakçı, "Kampa ilk kez gelen birçok çocuğumuz çekingen oluyor. Ancak giderken, edindikleri arkadaşlarından ağlayarak ayrılıyorlar. Çocuklarımıza burada sosyal , kültürel ve sportif etkinlikler yaptırıyoruz. 7 gün boyunca hayatlarının en güzel zamanlarını geçiriyorlar. Paylaşımcılığı öğreniyorlar ve sorumluluklar alıyorlar" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)