Destici'ye göre AK Parti'nin kazanması muhalefetin suçu
ensonhaber.com

AK Parti'nin yüzde 49,5 oy alarak tek başına iktidar olduğu, HDP'nin barajı son anda aştığı seçimde Mustafa Destici'nin Genel Başkan olduğu Büyük Birlik Partisi yüzde 0,6 oranında oy aldı. Destici seçim öncesi Metropoll şirketinin anketini göstererek "Oylarımız yüzde 17 seviyesine çıkabilir" demişti.

1 Kasım seçim sonuçlarına yönelik değerlendirmede bulunan Destici şunları söyledi:

CAMİAMIZ DEĞERLENDİRME YAPACAK

Şahsım ve Büyük Birlik Partisi olarak bu seçim sonuçlarını, dışardan gazel okuyanlar yada seçim sürecinde bir takım menfaatler ya da çıkar hesapları karşılığı başka siyasi sularda yüzerek hareketimize zarar verecek boyutlara taşıyanlarla değil yetkili kurullarımızın, teşkilatlarımızın, gönül bağı içinde bulunduğumuz kuruluşlarımızın ve tabanımızın tamamıyla en iyi şekilde analiz ederek, istişareler neticesinde aldığımız kararları yakın bir zaman da önce camiamız ve daha sonra kamuoyu ile paylaşacağız.

KAYGILI OLDUKLARI İÇİN AKP'YE OY VERDİLER

Bu seçimde AKP'ye verilen destek, istekli, coşkulu, arzulu, güvenli bir destekten öte kaygılı, istikrar arayan, kaos istemeyen, terör istemeyen, ekonomide kriz istemeyen, kısaca kerhen verilen bir destek olmuştur.

AK PARTİ'NİN BAŞARISI MUHALEFET YÜZÜNDEN

AKP'yi bu seçimde yüzde 49'a taşıyan bir diğer sebep ise Meclis'te bulunan diğer muhalefet partilerinin birbirleri ile uzlaşamaması ve Meclis dışı partilerle iş birliğinden kaçınmış olmalarıdır. Milletimiz Meclis içi ve dışı muhalefeti birbirleri ile uzlaşarak, iş birliği yaparak, milletin önüne bir çözüm önerisi ve alternatif koymadıkları için cezalandırmıştır.