Dev kule Haziran 2017'de tamamlanacak

İstanbul Çamlıca'da radyo ve televizyon vericileri, görüntü ve sinyal kirliliği yaratıyordu. Bu duruma çözüm sunan 365 metrelik kulenin yapımı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Dev kule Haziran 2017'de tamamlanacak

Dev projenin inşası Küçük Çamlıca Korusu'nun en yüksek noktasında ve en geniş alanında sürüyor. Yapılacak kulenin içerisinde restoranlar ve seyir katları da bulunacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Haziran 2017’de, Çamlıca Cami ile birlikte Kadir gecesinde hizmete gireceğini açıkladı.

Dev kule Haziran 2017'de tamamlanacak VİDEO

İKİ RESTORAN İNŞA EDİLECEK

Kulenin 220 metresi betonarme kısımdan oluşacak. Bu bölüm 53 kattan oluşacak ve her katın 4.5 metre yüksekliğinde olacak. Ayrıca yapının 180’inci ve 176’ncı metresine iki tane restoran yapılması planlanıyor. Kulede 165 metre uzunluğunda anten de konulacak.

150’nci metrede de iki seyir kulesi inşaa edilmesi planlanırken katlara asansör ile hızlı ulaşım sağlanacak. Seyir katında 200 kişinin aynı anda bulunabileceği ifade edilirken restoranın kapasitesi ise 75 kişi olacak şekilde planlandı.

Dev kule Haziran 2017'de tamamlanacak

YILDA 4,5 MİLYON TURİST ÇEKECEK

Bedeli 170 milyon lira olarak belirlenen Çamlıca Kulesi'nin çalışmaları üç vardiya şeklinde devam ediyor. Günde 2 bin, yılda 4 buçuk milyon turist çekmesi beklenen proje tamamlanınca Çamlıca’daki onlarca verici ve anten de kaldırılacak. 365 metrelik dev kulenin temel kısmının tamamlandığı belirtildi.