Develi Kebap'taki asitli saldırgan her şeyi önceden planladı

Polisin tespitlerine göre; uluslararası bir teknoloji şirketinde pazarlama müdürü olarak çalışan Cihan Araçman, cuma günü kendi ve eşinin ailesini yemeğe davet etti. Ertesi akşam aile Ataşehir’deki Develi Kebap’ta buluştu. Araçman, yemek devam ederken oğlu ile 3.5 yaşındaki yeğeni Y.K.’yı oyun odasına götürdü. Sonra masaya dönen Araçman, 20.45’te “Tuvalete gidiyorum, çocuklara da bakayım” diyerek ayrıldı.

Develi Kebap'taki asitli saldırgan her şeyi önceden planladı

HER ŞEYİ ÖNCEDEN PLANLADI

Oyun odasına giden Cihan Araçman’ı görevli P.A., galoş giymesi için uyardı. Araçman, bir şey söylemeden içeri girdi. Cebinden çıkardığı diş macunu tüpündeki sıvıyı yeğeni Y.K.’nın üzerine püskürttü. Y.K.’nın yanında bulunan 2 çocuğa da sıvı sıçradı. Araçman, daha sonra sakin tavırlarla tekrar masaya dönerek sohbete başladı. Bu sırada oyun odasından çığlıklar yükseldi. Oğlunun ağladığını duyan I.G. koşarak oyun odasına gitti.

Develi Kebap'taki asitli saldırgan her şeyi önceden planladı

“Diş macunu tüpü cebimde, içinde macun var” diyebilmek için marketten yeni macun aldı.

I.G. çocuğunu kucağına aldığında yüzünde palyaçonun sürdüğü boyalar vardı. Boyaların cildini tahriş ettiğini düşünüp Y.K.’yı lavaboya götürerek yüzünü yıkadı. Suyun yüzüne temas etmesiyle Y.K. çığlık atarak fenalaştı. Sülfürik asit, suyla tepkimeye girdiğinde ısı ortaya çıktı.

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çocuğun sağ ve sol göz korneasında tahribat, baş ve yüzde 2 ve 3’üncü derece yanık, kollarında 2’nci derece yanık tespit edildi. Saldırıdan ayak tabanlarında hafif yanıklarla kurtulan iki çocuğun tedavisi de aynı hastanede ayakta yapıldı.

Develi Kebap'taki asitli saldırgan her şeyi önceden planladı

Asitten delinen gömleğini değiştirdi. Fark edilmesin diye montunun fermuarını yukarıya kadar çekti.

Develi Kebap'taki asitli saldırgan her şeyi önceden planladı

PSİKİYATRLAR YORUMLADI

"HASTALIKLI BİR ÖFKE"

Psikiyatri uzmanı Dr. Ayhan Akcan: Savunması doğruysa davranış normal değil. Öfke ve kıskançlık sonucu iz bırakıcı harekette bulunduğu için aileleri de tedirgin eden bir durum. Tamamen hastalıklı ya da öfkeyle ilgili bir durum söz konusu. Diğer yandan bu yaşanan olayın gündemde kalması da hoş değil. Toplumu tedirgin eden bir olay gündemde kalmamalı. ‘

"TEKNOLOJİNİN ETKİSİ"

Doç. Dr. Armağan Samancı: Günümüzde birçok insan teknolojiyle yaşadığı için o kişilerde farklı bir duygu ortaya çıkıyor. Çok içe kapalı, sadece teknolojiyle yaşayan bireyler zamanla insanlığını kaybeder. Bu bireylerde farklı bir duygulanım ve yorum ortaya çıkar. Çoğu zamanda vahşice gelen davranışları daha kolay yapabilirler. Çünkü normal insanlara göre bu tür bireylerin iç dünyası olması gerekenden anormal seyreder. Bu kişinin davranışı da bu sebepledir.

"KISKANÇLIK VE HASET DUYGULARI ÖFKEYİ BESLEMİŞ OLABİLİR"

Üsküdar Üniversitesi Etiler Polikliniği'nden Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Alper Evrensel yaşanan vahim olayı açıklarken şunları söyledi: "Bu davranışın altında pek çok sebep yatıyor olabilir. Temelde öfke duygusunun yer aldığı ve bunun denetlenemediği anlaşılıyor.  Öfkeyi kıskançlık ya da haset duyguları beslemiş olabilir. Bu durumun bir muhakeme bozukluğundan kaynaklanıp kaynaklanmadığı ancak muayene ile belirlenebilir. Bazı dürtüsel kişilik yapılarının da bu tarz fevri davranışların ortaya çıkmasında rolü olabilir. Zanlının bir psikiyatri kliniğinde yatırılarak muayene ve gözleminin ardından çeşitli tetkiklerle araştırılmasıyla tanı konulacak, ardından da cezai ehliyetinin olup olmadığı belirlenecektir. "