MHP lideri Bahçeli ifade verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hakkındaki 12 ayrı fezleke hakkında ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne gitti. Bahçeli, savcıya ifadesini verdikten sonra adliyeden ayrıldı.

HDP'LİLER "İFADEYE GİTMEYECEĞİZ" DEMİŞTİ

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, "Savcı çağırırsa gitmeyeceğiz" açıklaması yapan HDP lideri Demirtaş ve arkadaşlarına da "Rahatlıkla gelebilirsiniz" dedi.

BAHÇELİ HAKKINDA 12 FEZLEKE VAR

MHP lideri hakkında hazırlanan 12 fezlekenin 7'sini Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiası oluşturuyor. Bahçeli, partisinin Bursa mitinginde yaptığı konuşma gerekçesiyle ifade verdi.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Devlet Bahçeli şunları söyledi:

Hepinizin bildiği gibi Meclis'te milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması yolunda bir yasanın yasallaşması sonrası uygulanmaya geçilmiştir. Ben bu yasa çerçevesinde, MHP Genel Başkanı olarak bazı illerimizde yaptığım siyasi konuşmalar çerçevesinde bir soruşturma başlatılmış, o soruşturma sonucunda bugün savcılığımızın daveti üzerine bilgilerimiz sorulmuştur.

SÜREÇ ÇOK NAZİK İLERLEDİ

Basın yoluyla abartılanlar olmuştur ancak bugünkü işlem sırasında görüldü ki çağrılar çok nazik bir üslupla yapılmıştır. İşlemler de aynı çerçevede sürdürülmüştür.

MHP lideri Bahçeli ifade verdi VİDEO

KİMSE KORKMASIN, RAHATLIKLA GELSİN

Eğer dokunulmazlıkların kaldırılması yoluyla fezlekesi olanlar varsa bu kişiler rahatlıkla gelmeli, savcılarımızın çağrılarına cevap vermeli ve bilgilerini paylaşmalıdırlar.

MHP lideri Bahçeli ifade verdi

BAŞBAKAN: ÖRNEK DAVRANIŞ

Öte yandan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Liderine ifade vermeye gidecek olmasından dolayı teşekkür ederek şunları söylemişti; "Sayın Bahçeli'yi tebrik ediyorum, daveti aldı bugün gitti savcıya ifadesini veriyor. Örnek davranış. Afra tafra yapan diğer muhalefet liderlerine söylüyorum, hukuktan korkmayın, haklıysanız istediğiniz olacak."

Yıldırım: Sayın Bahçeli'yi tebrik ediyorum VİDEO