Devlet Bahçeli'den bayram namazı sonrası açıklama
ensonhaber.com

Devlet Bahçeli'den bayram namazı sonrası açıklama

MHP Lideri Devlet Bahçeli, bayram namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşme sonrası ilk kez konuşan Bahçeli, şunları söyledi:

BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM

"İslam coğrafyasının her türlü darbelerle, kanla, savaşla, insalık dışı muamelerlekarşı karşıya bulunduğu bir süreç. Ramazan ayında da devam etmiştir. Bu çok düşündürücüdür. Özellikle tüm Müslüman kardeşlerimizin, bu süreci iyi düşünmesi ve değerlendirmesi gerekir.radan kaçan çok sayıda mülteci Türkiye'ye sığınmıştır.  Bu bayram münasebetiyle aziz Türk milleti, kamplarda bulunan mültecilere ellerini uzatmalı, masum çocuklara yardımcı olmalarını da diliyorum. İnşallah bu bayramda bu acı ve üzüntüyü giderecek sıcak bir kucaklaşmayı Türk milletinden bekliyorum. Ve hepsinin de bayramını tebrik ediyorum.

Bahçeli: MHP'ye ana muhalefet görevi düşmektedir İZLE

DESTEK GİBİ BİR SÖZÜMÜZ OLMADI

Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanı'ndan almış olduğu hükümet kurma görevini uygulamaya koymuştur.Bu münasebetle de MHP'yi de ziyaret etmiştir. Daha önce kamuouyuyla paylaşılan düşüncelerin aynısınıSayın Başbakan'a da söyledik. 3 siyasi parti koalisyon kurup 470 milletvekili ile güçlü bir hükümet kurabilirler. Bu durumda MHP'nin konumu ne olacaktır dediğinizde ise, MHP'ye de ana muahalefet görevi düşmektedir. Demokrasi de, iktidar da vardır, ana muhalefet de vardır. Bunun dışında kurulabilecek herhangi bir hükümete destek gibi bir sözümüz olmadı. Görüşmelerden sonra bizlerle tekrar görüşme ihtiyacı hissederlerse yeniden görüşülür."