Devlet Bahçeli'nin grup toplantısı konuşması İZLE

Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Çoğu konuşmasında matematik hesabı yapan Devlet Bahçeli bu kez hava tahmini yaptı.

Devlet Bahçeli'nin grup toplantısı konuşması İZLE

"YAZ SICAK GEÇECEK"

"Yaz mevsimi gerek iklim şartları gerek siyasi nedenlerden dolayı oldukça sıcak geçecektir. Cumhurbaşkanı seçim takvimi Haziran ayı sonundan itibaren işlemeye başlayacaktır. Türkiye'de sanki cumhurbaşkanı değil AKP'ye genel başkan seçilecektir. 10 Ağustos'ta sanırsınız ki AKP'nin kurultayı seçilecektir. Sanki seçime 110 gün kala sandıklar kurulmuş, oylar verilmiş, seçim belli olmuştur.

Devlet Bahçeli'nin grup toplantısı konuşması İZLE

Herkes bilmelidir ki ilk Meclis geçmişi ve geleceği oluşturmuştur. İlk Meclis farklı görüşlere sahip azaları aynı kutsal yolun parçası olmaya teşvik etmiştir.

"BAŞBAKAN'IN YENİ TÜRKİYE'Sİ..."

Milli mücadeleyi yürüten kahramanlarımız, topraklarımıza gelen düşmanlara sadece topla ve tüfekle yanıt vermemiştir. Ölüm kalım mücadelesine eş zamanlı olarak hukuk ve demokrasi savaşı da verilmiştir. Şunu bilmek lazımdır ki yeni Türkiye heyezanları ilk meclise inkardır. Şehidin ruhunu incitmektir. Bir devleti yenilemek ayrı bir şey yeni bir ülke tantanası oluşturmak başka bir şeydir. Başbakan'ın yeni Türkiye'si Türkiye Cumhuriyeti'ne ölüm fermanı hazırlama ahlaksızlığıdır.

"ERDOĞAN ÖNCE VİCDANINI GÖZDEN GEÇİRSİN"

İlk meclis Türkiye milliyetçilerinin en önemli başarılarından biridir. Başbakan Erdoğan yeni bir şey arıyorsa önce eskimiş, pörsümüş, kararmış, suyu çıkmış vicdanını ve anlayışını gözden geçirmelidir. Bizim geçmişin üzerine sünger çekecek halimiz yoktur. Türkiye Cumhuriyeti hem yenidir hem de tarih kadar eskidir. Osmanlı'dan şimdiye kadar yaşanan her şey bizi yansıtmaktadır. Erdoğan bilmelidir ki ne ahlaktan vazgeçeriz ne Malazgirt'ten vazgeçeriz ne de Ankara'dan vazgeçeriz.

"TÜRKİYE İYİ BİR HALDE DEĞİL"

Ülkemiz yeni tartışmalara kitlenmiştir. Konuşmamın bu aşamasında diyebilirim ki Türkiye iyi bir halde değildir. Sanki söz birliği yapılmışcasına birliğimiz hedef alınmaktadır. İstikrar mumla aranıyor. Ne yöne dönsek anlaşmazlıklar diz boyudur.

"CUMHURBAŞKANINI AKP DEĞİL TÜRK MİLLETİ SEÇECEKTİR"

Bugünkü ülke manzarası hiç iç açıcı olmadığı gibi geleceği de endişelendiriyor. Anlaşılan yaz mevsimi gerek iklim şartları gerek siyasiler sayesinde sıcak geçecektir. Şuan itibariyle Cumhurbaşkanı Gül'ün görevi de 28 Ağustos'ta sona erecektir. Anayasaya göre Cumhurbaşkanı seçiminin 60 gün içerisinde sonuçlanması gerek. Zannederseniz ki sanki Cumhurbaşkanı değil AKP'nin genel başkanı seçilecek. Demokratik kültürü, demokratik usullerinde ne varsa Türkiye'de olmalı. Kimin seçilip seçilmeyeceğini, önyargıda bulunmak demokrasiye aykırıdır. Cumhurbaşkanını AKP değil Türk milleti seçecektir.

"GÜL'ÜN ÖNÜNE TAKOZ KOYMAK İÇİN ÇALIŞMAKTADIR"

Sayın Gül'ün açıklamaları tam olarak yerini bulmamıştır. Sayın Gül sürpriz üstüne sürpriz yaşamakta aldatılmışlığı yaşamaktadır. İkili bir türlü buluşup da karara varamamıştır. Erdoğan Cumhurbaşkanlığı'na çok heveslidir. Adaylık sürecine sağlam gerekçeler üretmektedir. Kader ortaklığı yaptığı Gül'ü de havuz medyası marifetiyle alttan alta rencide etmeye başlamıştır. Sayın Gül'e etkili bir blokaj yapılmaktadır. Borcumuzu ödedik aradan çekilsin, Gül buna saygı duyar gibi kulisler üretilmektedir. Erdoğan kararını çoktan vermiş, prosedürleri yerine getirmektedir. Gül'ün karşısına çıkmadan düzeni kurmak istemektedir. Önüne takoz koymak için çalışmaktadır.

"GÜL'ÜN BAŞARISIZLIĞINI YÜZÜNE VURAN TERBİYESİZLİK YAPMIŞTIR"

Cumhurbaşkanı'nın koşan terleyen bir kişi olması tanımlamasıyla Gül'ün başarısızlığını yüzüne vuran bir terbiyesizlik yapmıştır. Demek ki son 7 yıldır yetkilerini kullanmaktan bihaber bir kişi Çankaya'da oturmaktadır. Erdoğan'ın sözlerinden çıkan sonuç burdur. Abdullah Gül 'kimse cebimde demesin' dese de Erdoğan çoktan kararını vermiştir. AKP'nin başına kimin geleceğini, Başbakanlık için kimin olacağını hala netleştirememiştir.

"ERDOĞAN ÇOK ERKEN BAŞLAMIŞTIR"

Parti içinde de bir uyum sağlanamamıştır. Bu polemiklerin alayı varsayımdan ibarettir. Cumhurbaşkanını aziz Türk milleti seçecektir. İktidar ibresinin hangi partiyi göstereceğini milletimiz tayin edecektir. Erdoğan çok erken başlamıştır. "