Devlet boşanmaları araştırmak için bütçe hazırladı

Devlet boşanmaları araştırmak için bütçe hazırladı

AA muhabirinin, Kalkınma Bakanlığınca hazırlanan 2014 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çeşitli il ve ilçelerdeki kadınlara yönelik sığınma evlerinin teşrifat, bakım ve onarımı için 5 milyon 109 bin lira harcayacak.

Aile Bilgi Sistemi'nin etüt, müşteri hizmetleri ve yazılım işleri için 4 milyon lira ödenek ayıran Bakanlık, Aile Sosyal Destek Projesi'nin (ASDEP) etüt, müşteri hizmetleri ve eğitim işleri için de 500 bin lira destek sağlayacak. Söz konusu proje, sosyal hizmet ve yardımların, kişilerin başvurusuna gerek kalmadan sağlanmasını amaçlıyor.

Programa göre, Aile Araştırma Etütlerinin müşteri hizmetleri için 500 bin lira harcanacak.

Devlet; GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı projelerinden, Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler 2. Evre (UNDP) çalışmaları için ise 497 bin lira ayırdı. GAP Bölgesi'nin 9 ilinde uygulanan proje, Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki kadınların bireysel, sosyal üretim kapasitelerini ve işletme düzeyindeki yönetim becerilerini arttırmayı hedefliyor. Bu yolla, kadınların dahil oldukları topluluklar içinde güçlendirilmesi ve artan istihdam, girişimcilik olanaklarıyla daha fazla gelir elde etmeleri amaçlanıyor.

BOŞANMA NEDENLERİNİN ARAŞTIRMAK İÇİN 45 BİN LİRA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 2014'te yapılacak Boşanma Nedenleri Araştırması ve İleri İstatistiki Analizi için 450 bin lira kaynak ayırdı.

Bakanlık, "6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun"un Uygulama Yöntemlerinin Etki Analizi için ise 226 bin lira harcayacak. Söz konusu kanun; şiddete uğrayan, şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireyleri ile tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemeyi amaçlıyor.

Kadınların işgücüne katılma oranının artırılmasını yönündeki çalışmaların da destekleneceği programa göre, Türkiye'deki Kadın İşgücü Profili'nin Araştırılması için 375 bin lira destek verilecek.

Nesiller ve Aile Araştırması için 300 bin lira kaynak sağlayacak olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Genç Kızların Eğitime Katılmasının Önündeki Engellerin Araştırılması için ise 180 bin lira destekte bulunacak.