Devlet Tiyatroları 3 yeni oyuna perde açacak

Devlet Tiyatroları 3 yeni oyuna perde açacak

DT Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu hafta 3'ü ilk kez olmak üzere 36 oyun ve 128 temsille seyirciyi selamlayacak.

Adana DT yapımı "Yarınlara Geç Kalmadan" ve Antalya DT'nin çocuk oyunu "Kahraman Şey" ile 25 Mart'ta, İstanbul DT'nin "Çöl Fırtınaları (Selahaddin Eyyübi)" oyunu ise 28 Mart'ta prömiyer yapacak.

DEVLET TİYATROLARININ 24-29 MART PROGRAMI

Ankara Devlet Tiyatrosu

Yaşar Kemal'in kaleminden tiyatroya kazandırılan "Teneke" 25 Mart'ta Büyük Tiyatro'da, Turan Oflazoğlu'nun yazdığı, Murat Atak'ın rejisörlüğünü yaptığı "Kösem Sultan" hafta boyunca Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde izlenebilecek. Refik Erduran'ın yazdığı "Ramiz ile Jülide", hafta boyunca, çocuk oyunu "Üç Şehzade" ise 25 ve 28 Mart'ta Şinasi Sahnesi'nde temsil verecek. Necip Fazıl Kısakürek'in kaleminden sahneye taşınan "Para", hafta boyunca 25-29 Mart tarihlerinde, çocuk oyunu "Karlar Kraliçesi" ise 25 ve 28 Mart'ta Küçük Tiyatro'da görülebilecek. "Sarı Naciye", 25-29 Mart tarihlerinde Akün Sahnesi'nde, "En Son O Gitti" 25-29 Mart'ta ve çocuk oyunu "Miyhavlar Tiyatrosu" 25 ve 28 Mart'ta Altındağ Tiyatro Sahnesi'nde seyredilebilecek.

George Orwell'in yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği "Hayvan Çiftliği" 26, 27 ve 29 Mart'ta, çocuk oyunu "Horoz Adam ve Korsan" 25 Mart'ta İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde izlenebilecek. Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı, Murat Çıdamlı'nın yönettiği "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" 25 ve 28 Mart tarihlerinde Stüdyo Sahne'de, "Nehir" 25-29 Mart tarihlerinde Oda Tiyatrosu'nda ve "Kontrabas" 29 Mart'ta 75.Yıl Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

Thorvald Steen ve Tarık Ali'nin yazdığı, Deniz Canefe ile Kenan Şahin'in çevirdiği ve Şakir Gürzumar'ın yönettiği "Çöl Fırtınaları (Selahaddin Eyyübi)", 28 Mart'ta yapacağı prömiyerin ardından 29 Mart'ta da Cevahir Salon 1'de sahne alacak. Işıl Kasapoğlu'nun rejisiyle "Profesyonel", 25-29 Mart tarihlerinde Cevahir Salon 2'de, "Sessizlik" 26, 28 ve 29 Mart'ta Üsküdar Tekel Sahnesi'nde görülebilecek. Nikolay Vasiliyevic Gogol'un kaleminden Cem Emüler'in sahneye koyduğu "Bir Delinin Hatıra Defteri" 25, 27 ve 29 Mart'ta Üsküdar Stüdyo Sahne'de, "Kontrabas" ise 25-29 Mart tarihlerinde Küçük Sahne'de temsile çıkacak. "Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz?" 27, 28 ve 29 Mart'ta Küçükçekmece Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde, "Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç" 28 ve 29 Mart tarihlerinde Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi Feridun Karakaya Sahnesi'nde izlenebilecek. Kerem Ayan'ın yönettiği "Yaşamak Denilen Bu Zahmetli İş" oyunu ise 28 ve 29 Mart'ta Zeytinburnu Sahnesi'nde seyredilebilecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu

Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun Türkçeye çevirdiği ve Vladlen Alexandrov'un rejisörlüğünü yaptığı "Vişne Bahçesi" 25-29 Mart tarihlerinde Konak Sahnesi'nde seyircinin karşısına çıkacak. Ege Işık ve Haluk Işık'ın yazdığı, Fatih Özyiğit'in yönettiği çocuk oyunu "Harikalar Mutfağı", 25 Mart'ta Narlıdere Kültür Merkezi'nde, 28 Mart'ta ise Gaziemir Belediye Sahnesi'nde perde izleyiciyi selamlayacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu

George Bernard Shaw'ın yazdığı, Sibel Özer Chulliat'ın yönettiği "Pgygmalion-Bir Kadın Yarattım", 25, 26 ve 27 Mart'ta sahnelenecek. Kerem Kobanbay'ın yazdığı, Ömer Naci Topçu'nun yönettiği "Aklı Olan Durmaz", 28 ve 29 Mart tarihlerinde Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde izlenebilecek. Şahin Örgel'in yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya'nın yönettiği "Aşk Bir şey Değildir" ise 27, 28 ve 29 Mart'ta Oda Tiyatrosu'nda sahne alacak.

Antalya Devlet Tiyatrosu

Çocuk oyunu "Kahraman Şey", 25 Mart'ta prömiyer yapacak. Taner Çelik'in yazdığı, Esen Özman'ın yönettiği eser Haşim İşcan Kültür Merkezi Küçük Salon'da minik sanat severlerin beğenisine sunulacak. Carlo Goldoni'nin yazdığı, Ahmet Açıkgöz'ün rejisörlüğünü üstlendiği "Yalancı" ise 26, 27 ve 28 Mart'ta sahne alacak.

Erzurum Devlet Tiyatrosu

Cengiz Toraman'ın yazdığı ve Levent Aras'ın yönettiği "Anlatılan Senin Hikayendir", 27, 28 ve 29 Mart'ta, Ahmet Somers'in yazdığı çocuk oyunu "Yaşlı Kuklacı" ise 24 ve 25 Mart'ta Erzurum DT Sahnesi'nde temsil verecek.

Adana Devlet Tiyatrosu'nun Feyzullah Arslan ve Nermin Ertürkmen'in yazdığı ve Gökhan Doğan'ın yönettiği "Yarınlara Geç Kalmadan" oyunu, 25 Mart'taki prömiyerinin ardından 26 ve 27 Mart tarihlerinde Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde perde açacak.

Trabzon Devlet Tiyatrosu, Simon Williams'ın yazdığı, Şükran Yücel'in Türkçeye çevirdiği ve Tayfun Eraslan'ın yönettiği "Ölüm Öpücüğü", 27, 28 ve 29 Mart'ta Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde görülebilecek.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, "Rumuz Goncagül" oyunuyla 27, 28 ve 29 Mart'ta Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde seyircinin karşısına çıkacak.

Konya Devlet Tiyatrosu, Slawomir Mrozek'in yazdığı, Mustafa Uzman'ın sahneye taşıdığı "Sığıntılar"ı 27, 28 ve 29 Mart'ta Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde sergileyecek.

Sivas Devlet Tiyatrosu, Federico Garcia Lorca'nın yazdığı, Turan Oflazoğlu'nun çevirdiği ve Barış Erdenk'in yönettiği "Kanlı Düğün" oyunuyla 27, 28 ve 29 Mart'ta Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi'nde tiyatro severlerin karşısına çıkacak.

Van Devlet Tiyatrosu ise Erhan Gökgücü'nün yazdığı ve Burak Karaman'ın yönettiği "İki Kalas Bir Heves" oyunuyla 27, 28 ve 29 Mart'ta Van DT Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.