Devrimci Tugay Güçleri: Türkiye'yi Suriye'den çıkaracağız

ABD'nin sözde DEAŞ ile mücadele için silah ve mühimmatla desteklediği Demokratik Suriye Güçleri (DSG) bünyesinde yeni bir oluşum gerçekleştirdi. Adı Devrimci Güçler Tugayı.

Devrimci Tugay Güçleri: Türkiye'yi Suriye'den çıkaracağız

AMAÇ: SURİYE'DEN TÜRKİYE'Yİ ÇIKARTMAK

Yeni kurulan oluşum açıkladıkları manifestoda, amaçlarının Türk askerini Suriye'den çıkartmak olduğunu belirtti. Yani bir başka deyişle, DEAŞ'a karşı kurulan koalisyon ortağı ve terörün karşısında bölgede bu zamana kadar verilmiş en büyük mücadeleyi gerçekelştiren Türkiye saf dışı bırakılmak isteniyor.

Türkiye bu yapıın PKK ile olan yakınlığını biliyor. Daha önce çok defa Türkiye toraklarında YPG/YPJ'li "sözde direnişçilere" verilen silahlar, gerçekleştirilen operasyonlarda öldürülen terörislerin üzerlerinden, basılan mağaralarda bulunmuş, hatta ve hatta PKK'ya mühimmat transfer tünelleri inşa edilmişti.

Devrimci Tugay Güçleri: Türkiye'yi Suriye'den çıkaracağız

ABD SİLAHLARI TÜRKİYEYE KARŞI KULLANILACAK

Demokratik Suriye Güçleri, içerisinde YPG/YPJ gibi PKK unsurlarını da barındıran bir muhalif oluşum. Esad yönetimine karşı mücadele veren bu yapı ABD tarafından ödüllendiriliyor. Binlerce araç dolusu mühimmat, silah, bomba ve teçhizatın bu örgüte destek olarak sağlandığı gibi tanklar, toplar ve füzeler de "sözde" demokrasi direnişi için yine bu örgütün kullanımına sunuluyor.

Devrimci Tugay Güçleri: Türkiye'yi Suriye'den çıkaracağız

Devrimci Tugay Güçlerinin bu açıklamarı DSG'ye yapılan ABD silah ve mühimmat yardımlarının Türkiye üzerinde kullanılması yorumlarını beraberinde getirdi.

ABD'DEN DESTEK ALMIYORUZ YALANI

Devrimci Tugay Güçleri'nin manifestosu'nda ABD'den herhangi bir destek almadıklarını iddia etse de, ABD'nin DSG'ye yaptığı silah yardımı, doğal olarak DSG'ye bağlı Devrimci Tugay güçlerince de kullanılacak. Tıpkı YPG/YPJ'nin kullanması gibi.

Ancak burada Türkiye'nin Suriye'den çıkartılması için mücadele verileceği açıklama kafaları karıştırıyor. Çünkü DSG'ye bağlı her oluşum destekten payını alıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan yeni oluşumun komutanı silah yardımı iddialarını yalandı.Devrimci Tugay Güçleri: Türkiye'yi Suriye'den çıkaracağız

DTG Komutanı konuya ilişkin, "Demokratik Suriye Güçleri'ne bağlıyız. ABD'den silah ve eğitim almıyoruz. Kendi kendimizi eğitiyoruz. Güçlerimiz Şehba bölgesindeki insanlardan oluşuyor. Şehba bölgesinde savaşacağız. Güçlerimizin içerisinde Türkmen, Arap, Ermeni ve Kürtler var. Savaşçılarımız günden güne artıyor. Büyük bir kuvvet oldu diyebiliriz. Güçlerimiz içerisinde kadın savaşçı olması için uğraşacağız. İlerde kadın savaşçılarımız olacak. Bizim en büyük amacımız bölgemizi işgal edenleri çıkartmak olacaktır." açıklamasını yaptı.