DHKP-C'nin Kandil'i Yunanistan'da

DHKP-C'nin Kandil'i Yunanistan'da

Ecevit Alişan Şanlı'nın Yunanistan'da silah ve bomba eğitimi aldığı, 12 Aralık 2012 tarihinde de bu ülkeden sahte pasaportla Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edildi.

ABD'YE SUNULACAK DOSYA

İstihbarat kaynakları tarafından DHKP-C terör örgütüyle ilgili hazırlanmaya başlanan kapsamlı bir dosya, ABD'li yetkililer ile paylaşılacak. Dosyada "Büyükelçiliğinize saldırıyı üstlenen örgüt, Yunanistan'dan yönetiliyor ve burada silahlı eğitim alıyor" denilecek.

Dosyada, DHKP-C'nin, Avrupa ülkelerinden baskı görmesi üzerine, Yunanistan'a kaydığı anlatılacak. Bu ülkelerden çıkan örgüt üyeleri Lavrion Kampı'nda kalmaya başladı. Mülteci kampı, PKK'ya da ev sahipliği yapıyor.

İKİ LİDER LAVRION'DA

DHKP-C'nin bir ve iki numaralı ismi Lavrion'da: Örgütte 'Abla' adı verilen Zerrin Sarı ve Hüseyin Fevzi Tekin. Örgüt Yunanistan'da silahlı eğitim de gördüğü de tespit edildi. Bu kamplar Kinesa ve Orapo-Dileysi'de bulunuyor. Kinesa daha çok beden eğitiminin verildiği bir alan. Etrafından koşu parkuru bulunuyor. 4 oda ve bir salondan oluşuyor. Orapo - Dileysi Kampı'nda ise silah ve bomba eğitimi veriliyor. Sahile 200 metre uzaklıktaki kamp alanında 3 katlı bina bulunuyor. Silahlar ise kamptaki erik ağacının altına gömülerek saklanıyor. Buradaki eğitimleri Hüseyin Fevzi Tekin veriyor. Tekin, Türkiye'ye kaçak giriş organizasyonunun da tepesinde.