Dilovası'ndaki çöp kokusu eylemi bitti
AA

2

Dilovası ilçesi İstiklal Mahallesi Çerkeşli yolu üzerinde yer alan çöp depolama tesisi çevresinde yaşayan mahalle sakinlerinin başlattığı eylem, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin'in açıklaması ile son buldu.

KAYMAKAM KONUŞTU, EYLEM BİTTİ

Vatandaşların eylem yaptığı alana gelen Kaymakam Şahin, son günlerde söz konusu tesisin genişletileceği ve daha uzun yıllar kullanılacağı yönününde söylentilerin yayıldığını ifade ederek, "11 Temmuz'da, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın başkanlığında yapılan toplantı sonrası yapılan basın açıklamasında, Dilovası evsel katı atık düzenli depolama tesisinin 2016 yılı sonu itibariyle tamamen kapatılacağı belirtilmiştir. Bu alan İZAYDAŞ tarafından yeşillendirilecek ve rekreasyon alanı olarak vatandaşların hizmetine sunulacaktır" dedi.

Dilovası'ndaki çöp kokusu eylemi bitti

2016'DA TAMAMEN KAPATILACAK

Söz konusu alanda inşaat enkazı ve atıkların depolanması için açılması planlanan yeni alanın inşasından vazgeçildiğini vurgulayan Kaymakam Şahin, son çöpün döküleceği 2016 yılı sonuna kadar şikayete konu olan kötü kokuların giderilmesi için azami hassasiyetin göstereceğini kaydetti.

MAHALLELİ DAĞILDI

Dilovası kaymakamı Hulisi Şahin'in basın açıklamasının ardından, eylem yapan vatandaşlarla birlikte halay çekti. Daha sonra mahalle sakinleri 3 gündür sürdürdüklerini eylemi sonlandırarak, bölgeden olaysız biçimde dağıldı.

Dilovası'ndaki çöp kokusu eylemi bitti

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)