Direksiyonu bırakıp horon tepen şoför yakalandı

şoför

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde, yolda ilerleyen bir minibüsün şoförünün ayağa kalkarak horon tepmesi büyük tepki toplamıştı. Birkaç dakika süren görüntülerde şoförün horon havasına dayanamayarak sürücü koltuğundan kalktığı ve son derece rahat hareketlerle bir süre oyun oynadıktan sonra tekrar yerine oturduğu görülüyordu.

EHLİYETİNE EL KONULDU

Sürücünün trafiğin ve araçtakilerin hayatlarını tehlikeye sokması polisi harekete geçirdi. Sultanbeyli'de yaşandığı anlaşılan olayla ilgili Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil ekipler, minibüs şoförü Metin Kandemir'i gözaltına aldı. Hakkında trafiği tehlikeye düşürmekten işlem yapılan Kandemir'in ehliyetine el konuldu.

"ŞOFÖRÜ HASTANEYE SEVK EDİYORUZ"

Konuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper açıklama yaptı. Alper açıklamada "Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından harekete geçen Sivil Trafik Ekiplerine bağlı ekiplerimiz şüpheliyi Sultanbeyli'nde gözaltına aldı. Şu anda Metin Kandemir'i hastaneye sevk ediyoruz. Sürücü belgesindeki şartlara haiz olup olmadığı anlaşılacak. Daha sonra karakola teslim edilecek. Kendiside bize yaptığından dolayı üzgün olduğunu söyledi. Buradan bütün sürücülere özellikle can taşıyan servis, minibüs ve otobüs sürücülerine sesleniyorum. Böyle bir davranış içine girmesinler" dedi.

Direksiyonu bırakıp horon tepen minibüs şöförü

EHLİYETİNE YAZILMIŞ 32 AYRI CEZA VARDI

Direksiyonda horon tepen sürücü Metin Kandemir'e toplam 160 lira para cezası kesildiğini söyleyen Metin Alper “Kendisine daha önceden çeşitli suçlardan 32 ayrı ceza kesilmiş. Ehliyetinde 70 ceza puanı bulunuyordu. Son kesilen cezalarla sınır olan 100 ceza puanını doldurduğu için ehliyetine el kondu" dedi.

HORONU DUYUNCA DAYANAMIYORUM

Öte yandan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden çıkarılan sürü Metin Kandemir “Yaptığımız bir hataydı, o sırada yolda boştu. Herkesten özür diliyorum. Bir daha yapmayacağım. 10 yıldır minibüs şoförlüğü yapıyordum. Bugüne kadar böyle bir şey yapmadım. Gençlik ateşiyle böyle bir şeye kalktım. Horonu duyunca dayanamıyorum ama bir daha yapmayacağım" dedi.Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Metin Kandemir, Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Seyir halindeki minibüsün şoförü ayağa kalkıp horon tepti haberiDireksiyonu bırakıp horon tepen şoför yakalandı