Diriliş dizisi evlilik hazırlığı yapan çifte ilham oldu
İHA

diriliş

Kanada’da yaşayan çift düğününü Diriliş dizisinde yansıtılan döneme uygun olarak gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Davetiyeden tepsilere kadar döneme uygun gerçekleştirilmesi planlanan düğün, dizinin çekimlerinin yapıldığı Riva’da gerçekleştirilecek.

DİRİLİŞ İLHAM OLDU

Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıllarını konu edinen “Diriliş” isimli dizi, yayınlandığı günden bu yana 7’den 77’ye beğeni ile izlenmeye başladı. Hatta tarihçileri ve sanat camiasını dönem dönem karşı karşıya getiren dizi Kanada’da mutlu bir gelişmeye ön ayak oldu. İsminin açıklanmasını istemeyen ve Kanada’da yaşayan İngiliz asıllı bayan ve Türk erkek arkadaşı ilişkilerini evlilik ile taçlandırmak isteyince rotayı İstanbul’a çevirdiler ve Çukurcuma Müzayede Evi’nin sahibi Muzaffer Gültekin’in kapısını çaldılar.

Diriliş dizisi evlilik hazırlığı yapan çifte ilham oldu

SIR GİBİ SAKLANIYORLAR

Çiftin isimlerinin açıklanmasını istemediklerini belirten Muzaffer Gültekin hazırlıklara başlandığını açıklayarak; “Düğünlerini Diriliş dizisine uygun olarak yapmayı isteyen bir aile ile tanıştık. İngiliz bir bayan tanıştığı Türk erkek arkadaşı ile evlenecek. Diriliş dizisinin çekimlerinin yapıldığı Riva’ya gittik. Diriliş dizisindeki çadırlarlardan, İç mekanda dekore edilen yastıklardan, minderlerden, halılardan, tepsilerden yani dönemi yansıtan her şeyi görerek ‘düğünümüzü bu şekilde yapmak istiyoruz’ dediler ve bize geldiler. Hatta kendileri ‘misafirlerimizi masalarda değil yer sofralarında ağırlayalım bunu da davetiyemize yazalım ki gelenler ona göre gelsinler’ diye bir konuşma yaptılar kendileri. Birebir birlikte gittik ve organize etmeye başladık. Aynı şekilde o kültürü yaşatmak ve benzerini yansıtan bir düğünle dünya evine girmeyi planladıklarını aktardılar” dedi.

Diriliş dizisi evlilik hazırlığı yapan çifte ilham oldu

OSMANLI DÖNEMİNE TAŞINIYORUZ

Özellikle son dönemlerde Osmanlı Dönemini konu edinen serayoları ile ekranlarda boy gösteren dizilerin toplum üzerindeki etkisinin müzayedelerde ve antikacılardaki satış grafiğini yükselten nitelikte olduğunu açıklayan Gültekin; “Eskiden Avrupa’da elit kişilerin evlerinin bir köşesinde mutlaka bir Osmanlı Köşesi olması gerekiyordu. Çünkü Osmanlı sanatına her zaman bir değer bir koleksiyonerlik ön plandadır, yani birinci sıradadır. Son dönemlerdeki dizilerden etkilenerek buraya gelenler var elbette. Çünkü Osmanlı dizileri ve programlarının buna etkisi çok. Osmanlı sanatına karşı gün gün artış yaşanıyor bu da bizi hayliyle memnun ediyor” dedi.

Diriliş dizisi evlilik hazırlığı yapan çifte ilham oldu

DİRİLİŞ DİZİSİ

Yapımını Tekden Film’in, yapımcılığını ve senaristliğini Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği Diriliş: Ertuğrul dizisi yakında TRT 1’de... Diriliş dizisi, 13. yüzyılda Ertuğrul Bey ve Alp’lerinin Tapınak Şövalyeleri, vahşi Moğollar ve acımasız Türkmen beylerine karşı olan mücadelelerini ve adım adım Osmanlı Beyliği’ni kurma sürecini konu alıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)