Dışı hangar içi tatil köyü

Tropikal iklim kuşağına binlerce kilometre uzakta yer alan Almanya'nın Berlin kentinin 60 kilometre güneyinde yer alan bu tesis, ziyaretçilerine bütün yıl ve günün 24 saati tropik bir atmosferde tatil yapma imkanı sunuyor.

Dışı hangar içi tatil köyü

Dışı hangar içi tatil köyü - Foto Galeri

14 BİN TON ÇELİK KULLANILDI

360 metre uzunluğa, 210 metre genişliğe ve 107 metre yüksekliğe sahip olan tesis, 14 bin ton çelik kullanarak inşa edilmiş. Bu şu anlama geliyor: Tesisin yüksekliği ABD’deki Özgürlük Heykeli’nden daha yüksek ve tesis neredeyse Fransa’daki Eyfel Kulesi’nin yüksekliği kadar bir uzunluğa sahip.

Dışı hangar içi tatil köyü

DÜNYANIN EN BÜYÜK YAPISI

5.5 milyon metreküplük bir hacme sahip olan tesis, dünyanın kolonlarla desteklenmeden inşa edilen en büyük yapısı ünvanına sahip. 2000 yılında uçak hangarı olarak hizmet etmesi amacıyla inşasına başlanan bina, yapımcı şirketin iflas etmesi sonucu yarıda kalmıştı. İki yıl sonra ise bina Tropical Islands Resort ismiyle hizmet vermeye başladı. Yağmur ormanlarını da içerisinde barındıran tesiste 30 bin ağaç, çimenlik alanlar ve yeşil bitki örtüsü bulunuyor. Yapının bir tarafı tamamen şeffaf kısımdan oluşuyor ve bu güneş ışığının içeri girmesini, 500’e yakın bitki çeşidinin yaşamasını sağlıyor.

Dışı hangar içi tatil köyü

8 BİN ZİYARETÇİ KAPASİTESİ

Havuzların etrafında yer alan yapılar, Asya’nın büyüleyici ve tarihi havasını solumak isteyenler için düşünülmüş. Bali Tapınakları, Buddha heykelleri, tarihi Tayvan evleri gibi detaylar ziyaretçiler için düşünülmüş. 200 metre uzunluğundaki plajlarda insanlar güneşlenip yüzerken, yılın tamamında 26 derece olan su sıcaklığı ziyaretçilere dört mevsim sıcak suda yüzme imkanı sağlıyor. 24 saat ve yılın her zamanı açık olan tesis, 8 bin ziyaretçi kapasitesine sahip. 25 metrelik su kaydırağı, yemek alanları, golf sahaları, barlar ve alışveriş merkezleri ile tesis ziyaretçiler için cazibe merkezi niteliğinde.