Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak açıklaması

AFAD tarafından başlatılan insani yardımlar çerçevesinde, Irak'a bugüne kadar toplam 40 bin 750 kişilik gıda kolisi, 10 bin battaniye, bin 920 yatak, 2 bin mutfak seti, 12 bin 500 kişilik çadır ile 217 bin 982 kutu ilaç gönderildi.

"AFAD, TİKA VE KIZILAY'DAN YARDIM GÖNDERİLMİŞTİR"

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 22 Haziran 2014 tarihinde yapılan açıklamanın geçerliliğini sürdürdüğü belirtilerek, "Öte yandan, Kerkük'ün güneyindeki Beşir köyündeki çatışmalar nedeniyle Kerkük'e sığınmak zorunda kalan Türkmen kardeşlerimizin acil ihtiyaçlarının karşılanması için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından hazırlanan 6000 kişilik 1150 adet gıda kolisi 21 Haziran günü Kerkük'e ulaştırılarak dağıtımına başlanmış, insani yardımlarımızın dağıtımının yerinden eşgüdümünü sağlamak amacıyla görevlendirilen AFAD ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) personeli de 22 Haziran günü Erbil'e intikal etmişlerdir. Kızılay tarafından ise 17 çok amaçlı çadır, 10 bin 848 adet 1,5 litrelik su ve 96 bin 924 adet bisküvi, 8 Kızılay personeli ile birlikte 20 Haziran günü Sincar bölgesine gönderilmiştir" ifadesi kullanıldı.

40 BİN 750 KİŞİLİK GIDA KOLİSİ

Irak'ta meydana gelen iç karışıklık nedeniyle yerlerinden edilmiş insanların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla AFAD tarafından başlatılan insani yardımlar çerçevesinde bugüne kadar toplam 40 bin 750 kişilik gıda kolisi, 10 bin battaniye, bin 920 yatak, 2 bin mutfak seti, 12 bin 500 kişilik çadır ile 217 bin 982 kutu ilacın bölgeye ulaştırıldı.

"KRİZ MERKEZİ'NE ULAŞAN DESTEK TALEPLERİ CEVAPLANDIRILMAKTADIR"

Açıklama şöyle devam etti;

"Sahada görev yapan, AFAD, TİKA ve Kızılay ekiplerimiz insani yardım taleplerini derlemekte ve buna uygun şekilde yardımların ihtiyaç sahiplerine iletilmesi sağlanmaktadır. Irak'ta alıkonulan tüm vatandaşlarımızın ülkemize en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir. Bağdat Büyükelçiliğimiz halen Irak'ta bulunan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeye devam etmektedir. Bu çerçevede, Kriz Merkezi'ne ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ve Irak'ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerimizce süratle cevaplandırılmaktadır."