Diyarbakır artık terörle değil turizmle anılıyor
AA

Sağlanan huzur, Diyarbakır turizminde meyvelerini vermeye başladı. Tarihte onlarca medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır, bünyesinde barındırdığı tarihi ve kültürel varlıklarla misafirlerini yeniden ağırlamaya hazır.

DİYARBAKIR'DAN ETKİLEYİCİ KARELER - FOTO GALERİ

TERÖR SALDIRI SONRASI HUZUR ORTAMI, TURİST ÇEKTİ

Geçen yıl yaşanan terör saldırıları nedeniyle turizmin adeta durma noktasına geldiği kente, oluşturulan huzur iklimi ve baharın coşkusuyla yeniden yerli ve yabancı turistler gelmeye başladı.

Diyarbakır artık terörle değil turizmle anılıyor

Güvenlik endişesi yaşamadan gönül rahatlığı içinde Diyarbakır'a gelenler, zengin dokusuyla göz kamaştıran UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlar, İslam'ın 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Ulu Cami, İçkale Müze Kompleksi, peygamber makamları ve sahabe kabirleri, Ongözlü Köprü, Ziya Gökalp, Cahit Sıtkı Tarancı, Sezai Karakoç ve Ahmet Arif müzelerini ziyaret ediyor.

PROJELERLE TURİZME KAZANDIRILDI

İl merkezinin yanı sıra Kur'an-ı Kerim'de isimleri geçen Zülkifl ve Elyesa dahil 9 peygamberin meftun olduğuna inanılan Eğil ilçesindeki peygamber makamları da yürütülen projelerle turizme kazandırıldı. Nebi Harun Tepesi'ndeki peygamber kabirleri, kral mezarları ve olağanüstü doğasıyla ile Güneydoğu'nun gözde turizm merkezleri arasına giren Eğil, özelikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor.

Diyarbakır artık terörle değil turizmle anılıyor

53 BİN KİŞİ GELDİ

Geçen yılın ilk 3 ayında 598'i yabancı 23 bin 21 kişinin ziyaret ettiği Diyarbakır'a bu yılın aynı döneminde bin 713'ü yabancı 53 bin 359 kişi geldi. Buna göre, yılın ilk 3 ayında Diyarbakır'a gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 130 arttı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)