Diyarbakır-Bingöl karayolunda kaza: 1 ölü 66 yaralı

diyarbakır-bingöl

LPG yüklü tanker; Diyarbakır-Bingöl karayolunun 90'ıncı kilometresinde devrildi. Patlamayla oluşan alevler, kaza esnasında yoldan geçen ve yardım için duran iki yolcu otobüsü ile otomobillere sıçradı.

1 KİŞİ ÖLDÜ, 66 KİŞİ YARALANDI

Tankerin devrilmesi sonucu yaşanan patlamada, yoldan geçen iki yolcu otobüsü ile bazı araçlarda yaralanan 67 kişi askeri helikopterler ve ambulanslarla Diyarbakır ve Bingöl'deki hastanelere getirildi. Yaralılardan biri hayatını kaybetti.

PATLAMADAN GÖRÜNTÜLER

BATMAN VE ŞANLIURFA'YA SEVK EDİLDİ

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ilk müdahaleleri yapılan ve vücutlarında yanıtlar olduğu gözlenen yaralılardan bir kısmı Batman ve Şanlıurfa'ya sevk edildi.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda kaza: 1 ölü 66 yaralı

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Lice ilçesinde yaşanan olay nedeniyle Diyarbakır Valiliği'nde Vali Mustafa Cahit Kıraç başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Valilik, Sağlık Bakanlığı'ndan olası gelişmelere karşın ambulans uçak talebinde bulundu. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da hastaneye gelerek, yaralıları ziyaret etti.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda kaza: 1 ölü 66 yaralı

Diyarbakır-Bingöl karayolunda kaza: 66 yaralı İZLE

BAŞSAVCI AÇIKLADI: 1 ÖLÜ 27'Sİ AĞIR 66 YARALI VAR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Lice‘de akaryakıt tankerinin patlaması sonucu 1 kişinin öldüğünü 66 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan 27'sinin durumu ağır. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcı Ramazan Solmaz'ın talimatıyla görevlendirilen savcılar uzman bilirkişiyle birlikte olay yerinde keşif yapacak. Yaralı olan tanker sürücünün ise Bingöl'de ifadesi alındıktan sonra kusur tespiti yapıldıktan sonra adli işlemlere başlanacak..

EVLER DE HASAR GÖRDÜ

Diyarbakır'ın Lice İlçes'nde 1 kişinin ölümü 66 kişinin de yaralanmasına neden olan LPG yüklü tankerin patlamasında, olay yerine yaklaşık 2 kilometre mesafede bulunan Ergin Köyü'ndeki evlerin de hasar görmesine neden olduğu ortaya çıktı. 30 hane, 300 nüfusu bulunan köyde dün gece tankerin patlamasıyla birlikte köylüler, deprem olduğunu sanarak evlerinden dışarıya kaçtılar. Köyde bulunan kerpiç, taş ve biriketten yapılan evlerin büyük bölümünün duvarları yıkılıp, camları kırıldı. Köy camisinin de hasar gördüğü patlamanın ardından AFAD ve jandarma ekipleri hasar tespit çalışmasında bulundu. Evinde büyük hasar meydana gelen Fikri Özen, çok büyük bir patlama sesi duyduklarını belirterek, "Dışarayı çıkıp baktığımızda gökyüzünden bir alev topu yükseliyordu. Patlamanın şiddetiyle evimin duvanları yıkıldı, samanlığımın çatısı çökerek yerle bir oldu. Mahşer yeri gibiydi. Patlamayla birlikte biz evden kaçtık. Evimin demir kapısı bile basınçtan dolayı yerinden çıktı, 4 hayvanım da telef oldu" dedi. Köy Muhtarı Çerkez Babür, 36 yıllık muhtar olduğunu ve ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirterek, "Köyde hasar tespit çalışması yapıldı. 30 evin tamamı hasarlı olarak tespit edildi" dedi.