Diyarbakır'da 31 suçtan aranan terörist yakalandı
Ajanslar

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Lice ve Hazro'nun kırsal ve ormanlık alanlarında, terör örgütü PKK'nın finans kaynağı olan uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek ve imal edilen uyuşturucu ile uyuşturucu imalatında kullandıkları araç ve gereçleri ele geçirmek amacıyla, 22 Eylül'de başlayan "Bayrak-21 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Eser" operasyonunun devam ettiği bildirildi.

31 FARKLI SUÇTAN ARANIYORDU

Operasyonda, Lice ilçesi Dolunay Mahallesi'nde yapılan aramalarda, uyuşturucu madde imal ve ticareti, kasten öldürme, tasarlayarak adam öldürme, resmi belgede sahtecilik, silahlı terör örgütüne üye olmak, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya bulundurma, hüviyet cüzdanı pasaport gibi belgelerle sahtecilik, silahla tehdit olmak üzere toplam 31 farklı suçtan aranan ve 18 Aralık 2014 tarihinde Hazro İlçesi Çitlibahçe Mahallesi'nde düzenlenen operasyonda ele geçirilen el yapımı patlayıcı imalathanesi olayının şüphelilerinden İrfan Uğurlayan adlı PKK'lı terörist, E.M.S. adlı bir şahsın evinden kaçmaya çalışırken yakalandığı belirtildi.

ELE GEÇİRİLENLER

Açıklamada, E.M.S. adlı şahsın evinde yapılan aramada, 1 M-16 piyade tüfeği, 5 M-16 piyade tüfeği şarjörü, 1 Zigzauer marka tabanca, 1 Zigzauer tabanca şarjörü, 2 el bombası, 2 ruhsatsız av tüfeği, 1 hücum yeleği ele geçirildiği kaydedildi.

Diyarbakır'da 31 suçtan aranan terörist yakalandı

Öte yandan, aynı köyde ikamet eden Ç.S'nin evinde yapılan aramada, 1 ruhsatsız av tüfeği ve sözde örgüt flamasının ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda operasyonla ilgili adli işlemlere devam edilmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması, bölücü terör örgütünün finans kaynaklarının yok edilmesi maksadıyla narko-terörizmle mücadeleye yönelik çalışmalar artan bir azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir." ifadeleri kullanıldı.