Diyarbakır'da 6 barajın inşaatı devam ediyor
AA

d

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hükümetin ve bakanlığın teröre inat doğu ve güneydoğu illerinde yatırımlarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, Diyarbakır'da 2019 yılı sonuna kadar 6 büyük barajın hizmete açılacağını açıkladı.

BARAJLARIN İNŞASI SÜRÜYOR

Diyarbakır'da inşa edilen 6 barajın inşaat çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü vurgulayan Eroğlu, "Gerek hükümetimiz, gerekse de bakanlığımız teröre inat, doğu ve güneydoğu illerinde yatırımlarını aralıksız sürdürmekte. Bakanlık olarak özellikle Diyarbakır'da yürüttüğümüz faaliyetlerle sulanmadık arazi bırakmayacağız. 2019 yılı sonuna kadar şehirde hizmete açacağımız 6 büyük barajla yaklaşık 2 milyon 600 bin dekar zirai arazimizi suya kavuşturacağız" dedi.

Silvan Barajı ile 2 milyon 351 bin 230, Ergani Barajı ile 16 bin 660, Çermik Barajı ile 71 bin 110, Ambar Barajı ile 123 bin 250, Başlar Barajı ile 38 bin 200 ve Kuruçay Barajı ile de 50 bin 300 dekar zirai arazinin suya doyacağını belirten Eroğlu, "Böylece bölgedeki üretimi şaha kaldıracağız ve bölge halkımızın gelirini ziyadesiyle artıracağız. Rüyaları gerçeğe dönüştürmeye ve halkımızın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Diyarbakır'da 6 barajın inşaatı devam ediyor

1 MİLYAR 263 MİLYON LİRA EK GELİR SAĞLAYACAK

Türkiye'de Atatürk Barajı'ndan sonraki en büyük sulama barajı olan Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) kilit tesisi durumundaki Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 59 seviyesine yükseldi.

175,5 metre yüksekliği ile bölgede Atatürk Barajı'ndan sonra en büyük sulama barajı ünvanına sahip olacak Silvan Barajı hizmete açıldığında, ülke ekonomisine yılda 1,1 milyar lira katkı sağlayacak ve 305 bin kişiye istihdam oluşturulacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)