Diyarbakır'da asker sokağa indi

diyarbakır

Diyarbakır’da bugün yapılması planlanan yürüyüş nedeniyle kent genelinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Çevre illerden çok sayıda polis takviyesinin gönderildiği Diyarbakır’da askerler bir kez daha şehre indi.

Diyarbakır'da asker sokağa indi

KENTTE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Öte yandan, kentteki esnaf kepenk açma konusunda tereddüt yaşadı. HDP, HDK, DTK ve DBP tarafından Kobani’ye destek amacıyla bugün Diyarbakır’da düzenlenmesi planlanan yürüyüş nedeniyle kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. Çevre illerden çok sayıda polisin takviye olarak gönderildiği kentte, polisler olası durumlara karşı çeşitli bölgelerde konuşlandırıldı. Özellikle AK Parti, kamu binaları ve bankaların etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Diyarbakır'da asker sokağa indi

Diyarbakır'da asker sokağa indi İZLE

ESNAF KEPENKLERİ AÇMADI

Önlemler bunlarla sınırlı kalmadı. Kobani olayları sırasında şehre indirilen ve birkaç gün boyunca çeşitli bölgelerde konuşlandırıldıktan sonra tekrar kışlalarına dönen askeri birlikler de yeniden şehre indi. Askerler, çeşitli bölgelerde zırhlı araçlarıyla birlikte konuşlandırıldı. Öte yandan, kepenk kapatma çağrısının yapılmadığı kentin bazı bölgelerinde esnaf kepenklerini açarken, bazı bölgelerde ise esnafın kepenk açmadığı görüldü. Bir çok esnaf da kepenklerini açmadan iş yerlerinin çevresinde bekledi.

Diyarbakır'da asker sokağa indi

Diyarbakır'da asker sokağa indi